שאלה חשובה על כיסוי משפטי של מטפל

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

14/01/2013 | 23:45 | מאת: אפי

שלום רב אני צריך למלא שאלון רפואי עבור קבלה למוסד שמעניק שירותים רפואיים, במסגרת עבודתי כמטפל. אציין כי בעברי הרחוק סבלתי מהיסטוריה פסיכיאטרית, שכיום איננה רלוונטית עוד (כיום בריא), אך אחוזי נכות עוד רשומים על שמי במחשבי בט"ל (טכנית הם אינם נמחקים משם) . מקום העבודה מבקש ממני שני סוגים של אישורים. 1. אישור מרופא קופת חולים - הוא מכיר את ההיסטוריה הרפואית, והבאתי ממנו מכתב שאני בריא. 2. הצהרת בריאות שלי. הבעיה בהצהרה היא בשלושה סעיפים, וזאת הסיבה שאני שואל כאן: א. האם סבלת ממחלת נפש/טופלת ? את זה השארתי ריק - לא סימנתי פה לא "לא" ולא "כן". ב. האם שוחררת משירות צבאי או מילואים עקב סיבה רפואית? אכן שוחררתי ממילואים. אני מנחש שזה קרה עקב אשפוז שעברתי לפני שנים, אבל מעולם לא כונסה ועדה רפואית בנוכחותי, כך שלפי מיטב זכרוני, מעולם לא נאמר לי במפורש בכתב או בע"פ שאני משוחרר מסיבות נפשיות... אז כאן אני חושב לענות בשלילה - שלא שוחררתי מסיבה רפואית. האם נהגתי בצורה סבירה? האם במקרה של תביעת רשלנות רפואית המוסד יוכל לגלגל עלי את התביעה באופן אישי על בסיס ה"הסתרה" הזו ? ולבסוף, האם טופס שלא כתוב עליו במפורש שנועד לצורכי ביטוח יכול להתברר כהצהרת בריאות ביטוחית במקרה שבו אני נפצע בעבודה חלילה ?

16/01/2013 | 12:48 | מאת: עו"ד שמואל יקירביץ

אפי שלום וברכה, אנו ממליצים כי תפנה לפורומים העוסקים בשאלות מתחום דיני העבודה וזכויות עובדים. שם ודאי יוכלו לסייע לך לגבי זכותך לפרטיות וסודיות רפואית אל מול המעביד. בהצלחה, שמואל יקירביץ, עו"ד

מנהל פורום רשלנות רפואית