ויתור סודיות בתביעה לרשלנות רפואית

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

08/01/2013 | 15:39 | מאת: נלי

אני רוצה לתבוע מרפאת שיניים על רשלנות רפואית,אמרו לי שהתנאי הוא לחתום למרפאה על ויתור סודיות רפואית של התיק הרפואי שלי כלומר שכל התיק ברפואי שלי יהיה זמין להם ולדרישותיהם. ואני שואלת האם זה הגיוני בכלל לתת אישור כזה לגורם שלא רוצה בטובתי ועלול ללקט מידע ואף לפרסמו עם הטכנולוגיה של היום או לעשות שימוש ואפילו לא אדע שזה הם?אם כן האם אני יכולה להגביל אותם שהויתור יהיה רק על טיפולי השיניים?מישהו אמר לי שהם ירצו לבדוק עבר פסיכיאטרי וכהנה,למה זה רלוונטי יותר מבדיקה לאם לאדם יש עבר של תביעות דומות לדוג'?האם זה אומר שלאדם שלוקח תרופות פסיכיאטריות מותר להתרשל בניתוח כמו שקבע אצלי המומחה?אך אדע איזה פרטים הם יידלו מהתיק הרפואי שלי,מגיע לי גילוי נאות??? האם אני יכולה לכתוב מכתב לשופט מדוע אני מסרבת לתת למרפאה את ויתור הסודיות ולהציע כי כל חומר שידרש ממיופה כוחי ימסור להם כל עוד בקשתם רלוונטית למקרה? וכך אשלול כל פלישה לא רלוונטית לחיים האישיים שלי. בבקשה תגובתכם במהרה, מודה מראש על צומת הלב.

08/01/2013 | 16:47 | מאת: עו"ד ד"ר אבי רובינשטיין

נלי שלום רב, ראשית נדגיש כי אין בתשובתנו כל ייעוץ משפטי לגופו של עניין, שכן אין אנו מכירים את נסיבות המקרה הספציפיות. ככלל, כאשר אדם מגיש תביעה בעניין שברפואה, עליו לוותר על סודיות רפואית כדי לאפשר לנתבע לבסס את הגנתו. ניתן במקרים מסוימים לפנות לבית המשפט בבקשה להגביל את היקף הויתור ובמקרה כזה יחליט בית המשפט איזה תיעוד רפואי רלוונטי למקרה ואיזה לא. בית המשפט אף יכול למנות מומחה רפואי מטעמו, נקודתית לעניין זה, אשר יחווה דעתו על מידת הרלוונטיות של התיעוד הרפואי המבוקש. בכל מקרה על עורך הדין המטפל בעניינך לבחון האומנם יש מקום להגשת בקשה כזו, או שמא מן הראוי לפעול על פי הכלל ולאפשר לנתבעים גישה לכל התיעוד הרפואי בעניינך. בהצלחה, ד"ר אבי רובינשטיין, עו"ד

מנהל פורום רשלנות רפואית