חובות וזכויות האפוטרופוס על הגוף

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

23/12/2012 | 14:28 | מאת: מאיר

האם אפוטרופוס על הגוף שמונה ע"י בית המשפט יכול לסרב להכנסת זונדה לחולה בת 89 סנילית ש"במקרה" הוא עו"ד והיא גם סבתו?

24/12/2012 | 18:05 | מאת: עו"ד שמואל יקירביץ

מאיר שלום רב, כעקרון האפוטרופוס הוא המחליט על הטיפול הרפואי בחסוי. אולם, אין אנו מכירים את פרטי המקרה המתואר על ידך ולכן אין באפשרותנו להתייחס עניינית, למשל לגבי השאלה האם האפוטרופוס מפעיל שיקול דעת לא סביר בהחלטה שלא לעשות שימוש בזונדה ולמה היא משמשת(האם הזנה או מטרה אחרת). נציין כי היו מקרים וחלקם אף פורסמו באמצעי התקשורת, בהם הצוות הרפואי תמך בטיפול רפואי מסוים בניגוד לדעת האפוטרופוסים - למשל ההורים עצמם - והיה צורך לפנות לבית המשפט בבקשה כי ימונה אפוטרופוס אחר במקומם, בכדי לאפשר את מתן הטיפול הרפואי החיוני לחסוי או לקטין. בברכה, שמואל יקירביץ, עו"ד

25/12/2012 | 00:44 | מאת: מאיר

הזונדה היא להאכלה בלבד עקב Disphagia, גילוי נאות אני אח שהחולה נמצאת במחלקתי. ברור שלא ינקטו פעולות מאריכות חיים כמו הנשמה ועוד. אין זה מקובל עלי שחולה ימות מרעב בגלל אפוטרופוס שאולי מונע ממניעים אחרים ולא טובת החולה ורווחתו עומדת לפניו.

מנהל פורום רשלנות רפואית