הוצאת תיק רפואי של נפטר

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

08/12/2012 | 18:48 | מאת: אבי

האם ניתן לאחד משני יורשים,לקחת תיק רפואי של הנפטר ללא הסכמתו של היורש השני? ובמידה וקופת החולים נתנה לאחד היורשים את תיק הרפואי של הנפטר ללא הסכמתו של השני,מה ניתן לעשות בעניין ?

10/12/2012 | 14:36 | מאת: עו"ד שמואל יקירביץ

אבי שלום רב, לדעתנו אין מניעה כי יינתן עותק מהרשומה הרפואית לבקשתו של אחד היורשים של הנפטר, וזאת בכפוף להצגת צו ירושה או צו קיום צוואה. להלן קישור לחוזר מנהל רפואה במשרד הבריאות העוסק בוויתור על סודיות רפואית של מטופל, לרבות נפטר: http://www.old.health.gov.il/download/forms/a1331_mr15_03.pdf בברכה, שמואל יקירביץ, עו"ד

מנהל פורום רשלנות רפואית