פיצויים - רשלנות רפואית.

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

04/11/2012 | 18:07 | מאת: יסמין

עו"ד יקירביץ - ד"ר רובינשטיין שלום רב, אשמח באם תענו לשאלתי. במידה ומוגשת תביעה לרשלנות רפואית נגד בית חולים בין אם הוא ממשלתי (רמב"ם) או פרטי (הדסה),ונפסקים פיצויים לתובע/ת, במסגרת גישור / פס"ד. מי משלם לתובע/ת את כספי הפיצויים המגיעים לו? בית החולים עצמו או חברת הביטוח שמבטחת את הבית חולים? זה הרי שני גופים שונים או שאינני טועה. האם חברת הביטוח יכולה להגיד: ממני לא תקבל! תפנו לבית חולים בו נפגעת. האם הסכום שיתקבל הוא נמוך יחסית מכיוון שבית חולים אינה ממונה ישירות על כספי פיצויים לתובעים וחברת הביטוח כן? אבקש סדר בלאגן. מה שלא יהיה, יהיה רק טוב! בברכת בריאות , יסמין

05/11/2012 | 16:43 | מאת: עו"ד שמואל יקירביץ

יסמין שלום רב, היחסים בין מוסדות רפואיים שונים ובין המבטחים מורכבים למדי וקשה יהיה לרדת לשורש העניין במסגרת פורום זה. ככלל, ניתן לומר כי כאשר תביעה מסתיימת בפשרה או פסק דין, תתקבל המחאה ע"ס סכום הפיצויים מצד חברת הביטוח, ובדרך כלל היחסים הביטוחיים בין הנתבע ולבין המבטחת אינם מעניינו של התובע. בעיה עלולה להתעורר כאשר מדובר ברופאים פרטיים, למשל בתחום רפואת השיניים, כאשר הרופא הפרטי אינו דואג לכיסוי ביטוחי מספיק או כיסוי בכלל. או אז, ייתכן ויהיה על התובע לרדת לנכסיו הפרטיים של הרופא על מנת לגבות את הפיצויים שנפסקו לו. בברכה, שמואל יקירביץ, עו"ד

מנהל פורום רשלנות רפואית