הפרת חיסיון רפואי בטיפול פרטי ורישום כוזב

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

20/10/2012 | 23:18 | מאת: גל

שלום רב, לפני 12 שנה הגעתי למפגש יחיד עם פסיכיאטר באופן פרטי. הבהרתי בפגישה בצורה חד משמעית וברורה כי אני מעוניין שהביקור יהיה פרטי כך שלא יירשם בתיק הרפואי של קופת החולים, זאת לאחר שניסה לשכנע אותי לחסוך בתשלום היקר ולרשום את הביקור דרך הקופה. אני כמובן סירבתי ואכן שילמתי עבור ביקור פרטי בהתאם. היום בדרך מקרה הבחנתי בכך שבתיק הרפואי שלי, שמופיע באתר המקוון של קופ"ח, נמצאת קטגוריה של בריאות הנפש ושם מתועד הביקור שלי עם אותו פסיכיאטר, ולא זו בלבד אלא שמופיעים עוד ארבעה ביקורים של "מעקב תמיכתי" שמעולם לא קרו עם תאריכים פיקטיביים, כמובן. אשמח לשמוע מה אוכל לעשות עם עוולה זו, של הפרת החיסיון הרפואי בטיפול הפרטי שעליו שילמתי. ובנוסף על הדיווח הכוזב של ארבעה ביקורים שלא התרחשו מעולם. כמו כן אני מעוניין למחוק את המידע מהתיק הרפואי שלי בקופה וגם לדווח על חוסר אמינותו של הרופא המטפל. תודה מראש.

21/10/2012 | 18:29 | מאת: עו"ד שמואל יקירביץ

גל שלום רב, מבלי להיכנס לפרטי המקרה שכן נסיבותיו המלאות אינן ידועות לנו די הצורך, לכאורה נוכח העובדה שהמקרה אותו אתה מתאר ארע כבר לפני 12 שנה, יהיה קשה להוכיח שהרישום כוזב. לגבי מחיקת הרישום, ידוע לנו שישנן קופות חולים בהן אפשר לערוך רישום פנימי של תיעוד רגיש, אשר אינו חשוף כמו הרישום הכללי. יתכן ותוכל לפנות לקופת החולים ולפעול במישור זה על מנת שיעבירו את התיעוד הרגיש בעניינך לאותו פורמט פנימי. כמובן שתוכל לפנות לפניות הציבור של קופת החולים בדרישה כי המקרה יבדק לעומק ולו בכדי שמקרים דומים לא ישנו בעתיד. בהצלחה, שמואל יקירביץ, עו"ד

מנהל פורום רשלנות רפואית