ביצוע ניתוח בקטין נזקק

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

08/10/2012 | 12:12 | מאת: דניאל

שלום רב, ברצוני לדעת מהי חובת רופאים ובתי חולים לעניין קטין נזקק שמטופל ע"י הרווחה וצורך כדורים לסכיזופרניה.מדובר במצב בו הסבתא שלו (שאינה המשמורן ועפ"י הדין מנועה מלטפל בו) פנתה עימו לטיפול רפואי= ניתוח במערכת העיקול, טענה שהאבא מת (שלא כך הדבר) וביה"ח ביצע את הניתוח. האם במרכז הרפואי לא היו צריכים לבקש תעודת פטירה להתייעץ ולבדוק גליונות רפואיים ואת העבר הרפואי והמשפטי של הקטין? ולבדוק האם היא כשירה לניתוח שהרי גם לא יכולים לקבל ממנה הסכמה מדעת לניתוח, מהן זכויות האב במקרה הנ"ל בתביעת בית החולים?

09/10/2012 | 10:42 | מאת: עו"ד שמואל יקירביץ

דניאל שלום רב, פרטי המקרה במלואם אינם ברורים דיו. כך או אחרת, ככלל רק האפוטרופוס של הקטין יכול לאשר מתן טיפול רפואי. בברכה, שמואל יקירביץ, עו"ד

מנהל פורום רשלנות רפואית