עו"ד יקירביץ - שאלה אחרונה חביבה.

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

06/10/2012 | 22:28 | מאת: יעל

עו"ד יקירביץ היקר! תודה על סבלנותך הרבה והמענה המקצועי לשאלותיי. מחכימה מנסיונך הרב בתחום. ולשאלתי (האחרונה בהחלט) האם במידה ויש הסכמה להסכם הפשרה שנחתם בין הצדדים ושמאושר על - ידם ומובא לחתימתו הסופית של השופט. האם ברגע שחל דבר זה, תביעה זו "תיעלם מהמפה" לא תהיה אפשרות ללמוד ממנה בפקולטות למשפטים, לא יוכלו להשתמש בתביעה זו במקרים דומים בעתיד במידה ועו"ד אחרים ירצו לחפש דוגמאות וכו'? ואחרי שנחתם הסכם לא תהיינה אפשרות שבעוד שנים מי מטעם הצדדים פתאום ירצה לפתוח מחדש תביעה זו מכל סיבה שתצוץ... שוב , אאחל לך ולצוות משרדך ולשותפך ( ד"ר רובנישטיין ) בריאות ואריכות ימים. יעל

09/10/2012 | 10:38 | מאת: עו"ד שמואל יקירביץ

יעל שלום רב, מרגע שהוגשה תביעה וגם אם בסופו של יום היא מסתיימת בהסכם פשרה, היא אינה נעלמת מן המפה כהגדרתך. אומנם כשהסכם הפשרה כולל איסור פרסום אזי מי מהצדדים אינו יכול לפרסם גם את נוסח התביעה, אך אם התביעה פורסמה במאגר זה או אחר קודם לפשרה, לא ניתן להסירה. גם אם לא חל איסור פרסום, הרי שכתב התביעה כולל רק את טענות התובע וממילא פשרה מושגת ללא הודאה באחריות. מרגע שהסכם פשרה קיבל תוקף של פסק דין, לא ניתן לפתוח אותו או את התביעה לדיון מחדש. המקרים בהם נדונה תביעה בשנית הם נדירים, ספורים ביותר ודרושות נסיבות קיצוניות מאוד לשם כך. בברכה, שמואל יקירביץ, עו"ד

מנהל פורום רשלנות רפואית