רשלנות /תביעה

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

01/10/2012 | 18:30 | מאת: עדי

קיים תיק פלתד.פגיעה רצינית.השופט הציע סכום זעום לפשרה. השופט פיצל את הסכוםכי צריך להוכי שרכב פגע. העיניין הוא שהאיש יצא מבית החולים פגוע מאוד ובלתי הפיך לאחר הניתוח האם בן משפחה שהיה צמוד לחולה במהלך אישפוזו יכול לתבוע את בית החולים?

02/10/2012 | 10:49 | מאת: עו"ד שמואל יקירביץ

עדי שלום רב, ככלל, בתביעות פיצוי נפגעי תאונות דרכים, יכול בן משפחה אשר העניק לנפגע סיוע צמוד לתבוע "כמיטיב" את ההוצאות שנגרמו לו. ככלל, אין צורך בתביעה נפרדת וניתן להגיש תביעת מיטיבים ביחד עם תביעת הניזוק. במקרה אותו אתה מתאר כבר הוצע הסדר פשרה ובמסגרת זו התובע יוחתם על מסמך הקובע כי הפיצוי הניתן במסגרת ההסדר כולל את תביעות המיטיבים. במקרה כזה יוכל בן המשפחה המיטיב להגיש תביעה נפרדת, אך אז תטען חברת הביטוח כי יש לנכות מסכום הפיצוי בפשרה את נזקי המיטיב. עוד כדאי לדעת, כי אם עולות ע"י חברת הביטוח טענות כנגד היות האירוע תאונת דרכים כהגדרתה בחוק, הרי שטענות דומות ייטענו אף נגד בן המשפחה בתביעתו כמיטיב. בהצלחה ושנה טובה, שמואל יקירביץ, עו"ד

02/10/2012 | 14:19 | מאת: עדי

ואם לא הוךכים לפשרה?

מנהל פורום רשלנות רפואית