רשלנות רפואית-מרפאת שיניים

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

29/09/2012 | 12:34 | מאת: נוח

לפני כחודשיים בעקבות כאב שיניים חזק פניתי למרפאת שיניים. לאחר בדיקה הרופאה החליטה להתחיל בטיפול שורש. לאחר הטיפול הראשון הכאבים העזים המשיכו . חזרתי למרפאה ושם טענו שאולי הכאב העז נובע מסיבה אחרת (אולי שריר), והמליצו ללכת לרופאה הכללית שלי. הרופאה הכללית לא ראתה דבר , והמשכתי למומחה אף אוזן גרון שגם הוא לא ראה סיבה לכאב העז. כל אותה עת חזרתי כמה וכמה פעמים למרפאת השיניים. סה"כ ראו אותי במרפאת השיניים שלושה רופאים וביניהם הרופאה הראשית שהיא מנהלת המרפאה. כל אותם שבועיים סבלתי מכאבים חזקים , נעדרתי רוב הזמן מהעבודה ונאלצתי לבטל תוכניות. בשלב מסויים הלכתי לרופא השיניים הקבוע שלי (שחזר בינתיים מחופשתו) , וראו זה פלא לאחר טיפול של חצי שעה אצלו נעלמו הכאבים וחזרתי לעצמי . רופא השיניים שלי טיפל בשן צמודה לזו שבמרפאת השיניים עשו לי טיפול שורש. לפי צילומי השיניים שקיימים אצל רופא השיניים הקבוע שלי שקיימים אצלו מלפני פחות מכחצי שנה , לא היה צריך לעשות טיפול שורש השן זאת (הוא קורא לה שן "תמימה"). לא רק ששילמתי מחיר מלא במרפאה , יש לי הרגשה חזקה ששלושת הרופאים שראו אותי כיסו אחד על טעותו של השני , והרבה יותר מהעיניין הכספי , אני מרגיש רע מאוד עם הטיוח - יכולה להיות טעות באיבחון (זה נסלח) , אבל להחזיק אותי שבועיים בכאב משתק בידיעה שעשו טעות - על זה אין בדעתי לעבור לסדר היום. בשיחה עם הרופאה הראשית היא אינה מודה. שאלתי - איך לפעול ולמי לפנות? תודה

02/10/2012 | 10:34 | מאת: עו"ד שמואל יקירביץ

נוח שלום רב, ניתן לפעול במספר מישורים. ראשית, ניתן לפנות בתלונה לנציבות תלונות הציבור במשרד הבריאות בבקשה כי המקרה ייבדק ולו בכדי שיופקו הלקחים הדרושים על מנת שמקרים דומים לא ישנו בעתיד. שנית, ניתן לפנות לעו"ד המתמחה ברשלנות רפואת שיניים על מנת שיוציא את התיעוד הרפואי הרלוונטי בעניינך ממרפאת השיניים ויפנה עמו לרופא מומחה בתחום על מנת שיעריך את הטיפול שניתן לך ויחווה דעתו האם הייתה רשלנות בטיפול שורש עצמו וכן האם הייתה רשלנות בטיפול שלאחר מכן. עו"ד אליו תפנה אף יוכל להעריך את הכדאיות הכלכלית של הגשת תביעה במקרה זה, זאת לאור ההוצאות הכספיות הניכרות הכרוכות בתביעות מסוג זה. בברכה ובריאות שלמה, שמואל יקירביץ, עו"ד

מנהל פורום רשלנות רפואית