פשרה

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

28/09/2012 | 00:45 | מאת: יעל

בס"ד א. רובינשטייין - ש. יקירביץ, עו"ד - שלום רב, קראתי באחד מאתרי האינטרנט על תביעה שבה בית חולים ייפצה מטופל ( התובע) מעל למיליון וחצי ש"ח בהסכם פשרה שבה הצדדים הגיעו להסכם. בכתבה הודגש והובלט כי בית חולים לא יישא באחריות לאירוע. מדוע כל כך חשוב לבית חולים שבו הוא מגיע להסכם פשרה - ומשלם בסופו של דבר מיליונים על מקרה חמור של רשלנות - שייכתב בהסכם הפשרה " בית חולים לא יישא באחריות לאירוע" הרי ברור לכל , ברגע שמבינים כי זהו הסכום ששולם - שהיתה רשלנות חמורה בזמן הטיפול ובית חולים התנהל בצורה רשלנית. מדוע כל כך חשוב לבתי החולים ולחברות הביטוח המייצגים כי ייכתב בסופו של דבר בטיוטה הסופית שנשלחת לצדדים "בית חולים לא יישא באחריות לאירוע"? אשמח אם תסבירו לי מנקודת מבטכם כעו"ד , מדוע חשוב לבתי החולים שייכתב בהסכם הפשרה נוסח זה למרות ששולמו מיליונים על אותו טיפול רשלני בתובע. בברכת בריאות וחג שמח, יעל

01/10/2012 | 18:24 | מאת: שני

אני ל עו"ד ולא רופאה ההגיון אומר שככל שירשמו תביעות בבית החולים יוקרתו ויוקרת רופאיו יפחתו ופחות ירצו להתאשפז בו.זה מוביל להקטנת הרווחיות זה מוביל לכך שלא ינתנו מענקים למחקרים וכו

02/10/2012 | 10:08 | מאת: עו"ד שמואל יקירביץ

יעל שלום רב, את כמובן צודקת כי כאשר נתבע משלם במסגרת הסדר פשרה פיצוי כספי ובמיוחד כשמדובר בסכומי כסף גבוהים, משתמע מכך שהנתבע או מי מטעמו פעלו שלא כשורה, ברשלנות וכיו"ב. יחד עם זאת, טיבן של פשרות הוא כי הצדדים אינם מודים בטענות שהועלו נגדם ובכלל זאת אינם נושאים באחריות לנטען נגדם, שכן מטרת הסדר פשרה הוא להביא לסיום הסכסוך בין הצדדים. בנוסף, להודאה באחריות יש השלכות מעבר להסדר בין הצדדים. כך למשל בדוגמה אותה תיארת, הודאה באחריות מצד בית החולים הנתבע עלולה לחשוף את הרופאים שהיו מעורבים במקרה להליכים משמעתיים וכמובן שלבית החולים יש אינטרס למנוע זאת. בברכה ושנה טובה, שמואל יקירביץ, עו"ד

מנהל פורום רשלנות רפואית