גישור רפואי

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

24/09/2012 | 22:57 | מאת: /

האם במידה והצדדים הולכים לגישור בהסכמה, והמגשר הציעה הצעה כספית לסיום הסכסוך במהלך פגישתם, האם בסוף ההליך במידה ואין הסכמה על - ידי אחד הצדדים, האם ההצעה של המגשר תועתק בכל זאת למכתב לשופט ולצדדים למרות שצד בהליך לא הסכים להצעה שניתנה? או שמגשר אינו רשאי לקבוע דברים ולהציב עובדות , אלא רק להינות מהכסף של הגישור שהוא מקבל ואליו הולכים לבזבז את זמנו של הלקוח - התובע ולהתיש אותו עד תום?

25/09/2012 | 09:37 | מאת: עו"ד שמואל יקירביץ

הליך גישור מעוגן בחוק בתי המשפט, ועל פי החוק הוא חסוי מפני בית המשפט לחלוטין - אלא אם הצדדים מסכימים אחרת. במהותו, הגישור מנסה להביא את הצדדים לכלל פשרה, ובכך הוא כלי להביא את הסכסוך לכלל סיום בדרך של הסכמה. כך גם בתחום הרשלנות הרפואית - אנחנו, עורכי הדין שמתעסקים בתחום זה מוצאים בגישור כלי טוב להגיע לפשרות. ישנם לא מעט מקרים שבהם הגישור לא מביא לפשרה, ואז כל מה שקרה בגישור לא יובא לידיעת בית המשפט. יתכן שבמהלך הגישור יעשו פעולות שיהיה להן תוקף גם בהליך שמתקיים בבית המשפט, אם יחזרו הצדדים לשם, למשל, מינוי מומחה בתחום מסוים - הצדדים הסכימו כי ימונה מומחה, שאם ימשך ההליך בבית המשפט, חוות דעתו תהיה חלק ממה שיונח בפני השופט. גמר חתימה טובה ושנה טובה, עו"ד שמואל יקירביץ

מנהל פורום רשלנות רפואית