האם המצב נחשב לרשלנות רפואית ?

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

12/03/2009 | 23:35 | מאת: בת 25

ערב טוב , ב- 25.02.09 - דרכתי על חתיכת זכוכית - פניתי למיון בבה"ח מאיר שם עשו צילומי רנטגן (אמרו שאין חתיכת זכוכים בכף הרגל) ותפרו את ההחתך . ב- 5.03.09 חזרתי שוב למיון מאיר בגלל כאבי רגל ונפיחות - שם הרופא הסתכל על האיזור ואמר להמשיך באינטוביוטיקה - חוץ מזה לא עשו כלום - אמרתי להם שאולי נשארה חתיכת זכוכית קטנה אז אמר שעשית צילום רנטגן לפני שבוע וחצי ולא ראו כלום . ב- 8.03.09 הלכתי פעם נוספת למיון אבל לב"ח אחר(בילינסון ) בגלל אותן תלונות - שם בצעו צילמו רנטגן ואולטראסטונד לכף הרגל (שהראו גוף זר ) וכמובן בדיקות דם (שהראו דלקת ...) ... בקיצור בבפעם השלישית אושפזו אותי שלושה ימים ובאותו יום נכנסתי לחדר ניתוח בהרדמה מקומית להוצאת חתיכת הזכוכית - ולצערי עדיין הרגל נפוחה כמו בלון , אדומה וכאובה , וגם כן התחילו הפרשות מהאיזור (היום) ... את האמת, אני מפחדת לאבד את רגלי בגלל שאני סכרתית תודה מראש

13/03/2009 | 11:03 | מאת: עו"ד ד"ר תמיר גורן

בת 25 שלום, השאלה, שעליה יכול לענות רק מומחה רפואי לאחר עיון בכל המסמכים הרפואיים, היא האם בבדיקה הראשונה והשניה במיון, לאור הסיפור ולאור הממצאים, היה מקום לחשד שנותרו רסיסי זכוכית ברגל, לבדיקה יסודית יותר של הפצע, ואולי גם לבדיקות נוספות, בוודאי אצל חולה סכרתית שלגביה ההשלכות של הישארות גוף זר חמורות יותר. אם היה מקום לבדיקות נוספות, והן לא בוצעו, מדובר ברשלנות. מאז הניתוח חלפו רק 5 ימים, ונקווה שהפצע יחלים לחלוטין.במקרה זה, הנזק הינו מועט, וכולל רק כאב וסבל בשל העיכוב באיבחון והצורך בניתוח, שיתכן וממילא היה הכרחי גם לו אובחן הרסיס בבדיקה הראשונה. לדעתי, רק אם חס וחלילה יופיעו סיבוכים, יתכן שיש מקום לצעדים נוספים. והכי חשוב - החלמה מהירה ומלאה! בברכה, עו"ד וד"ר (רפואה) תמיר גורן M.D, LL.B עורך דין ורופא מומחה בגינקולוגיה ויילוד תביעות רשלנות רפואית בכל ענפי הרפואה

מנהל פורום רשלנות רפואית