שאלה

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

13/09/2012 | 00:35 | מאת: יעל

עוה"ד שלום רב. במידה ותביעה בגין רשלנות רפואית נסחבת שנים, מס' דיונים שהתקיימו עם השופט/ת ועם מגשר, סחבת נוראית בבית משפט עקב ריבוי תיקים... האם לאחר גישור כושל, השופט יסיים תיק זה בפגישה אחת בפסק דין שלו, או שגם לאחר שהגישור נכשל, ונקבעו כבר מס' דיונים , השופט/ת יתחיל הכל מהתחלה... האם השופטים יכולים להתברבר עם תיק לאחר גישור, כמו תיק "טרי" שמונח על שולחנם.. רק בריאות, יש בריאות יש הכל!!! בכבוד רב, יעל.

13/09/2012 | 09:27 | מאת: עו"ד שמואל יקירביץ

יעל שלום רב, תביעות רשלנות רפואית הן מורכבות במיוחד ואין זה נדיר כי הן נמשכות מספר שנים. בשנים האחרונות אנו עדים ליותר ויותר תיקים המופנים להליך אלטרנטיבי של גישור - בין אם ביוזמת הצדדים ובין אם ביוזמת בית המשפט. באם הליך הגישור אינו מסתיים בהסכם בין הצדדים, ולחלופין הצדדים אינם מגיעים ביניהם להסדר פשרה, הרי שיתחיל שלב ההוכחות - המתנהל בין כותלי בית המשפט וכולל חקירות של העדים והמומחים מטעם הצדדים. לאחריו, יסכמו הצדדים את טענותיהם ורק לאחר מכן יתן בית המשפט את הכרעתו בעניין המצוי לפניו בפסק דין. כאמור, מפאת מורכבות העניינים הנדונים בתיקי רשלנות רפואית, ייתכן והתיק יתנהל במשך זמן לא מבוטל. בברכה ובהצלחה, שמואל יקירביץ, עו"ד

מנהל פורום רשלנות רפואית