ויתור סודיות

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

05/09/2012 | 18:13 | מאת: שירה

שלום, יש לי שאלה בנוגע לוס"ר- האם יכול בא כוח הנתבע להכניס לטופס הוס"ר את שם הנתבע עצמו- או שהמידע הרפואי ניתן לעיון רק של עו"ד? איפה מעוגנים הכללים בעניין וויתור סודיות? תודה רבה

09/09/2012 | 10:58 | מאת: עו"ד שמואל יקירביץ

שירה שלום רב, בוודאי שכתב ויתור על סודיות רפואית יכול לכלול הן את פרטי הנתבע עצמו והן את בא כוחו. כך למשל, תקנות פיצויים לנפגעי תאונות דרכים (מומחים), קובעות כי נפגע תאונת דרכים המגיש בקשה למינוי מומחה רפואי, יצרף לבקשתו כתב ויתור על סודיות רפואית המופנה הן אל המומחה הרפואי עצמו, והן אל "הנתבע, בא כוחו או שלוחו". לא ידוע לנו על חוקים או תקנות המעגנים במרוכז את הנושא של ויתור על סודיות רפואית. בברכה, שמואל יקירביץ, עו"ד

מנהל פורום רשלנות רפואית