שאלה

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

02/09/2012 | 01:15 | מאת: סיניה

עוה"ד יקירביץ- ד"ר רובינשטיין, שלום רב. קראתי קצת על עינייין הגישור בפורום זה. אשמח להוסיף פרט ברשותכם. הבנתי שהליך גישור לא נכפה על הצדדים ע"י השופט הדן בתיק אלא הדבר נעשה רק בהסכמתם. האם המגשר שנבחר לדון בתיק - בסופו של הדיונים מחוייב להוציא הן לצדדים והן לשופט/ת מסמך רשמי כתוב וחתום על - ידו (כמו חוות דעת רפואית) המביעה דעתו בנושא...כגון עלות הפיצוי ( במידה וצריך) או שמכיוון שמגשר זה מתפקד כמתנדב הוא אינו מחוייב להוציא הן לשופט ו/או לצדדים מסמך רשמי ובו הבעת דעתו בנושא. בכבוד רב , סיניה.

02/09/2012 | 10:54 | מאת: עו"ד שמואל יקירביץ

סיניה שלום רב, תפקיד המגשר אינו להביע דעתו על נושא הסכסוך, אלא לסייע לצדדים להגיע להסכם על ישוב הסכסוך ביניהם. המגשר אינו רשאי לתת חוות דעת מקצועית על שאלה שהתעוררה במהלך הגישור גם אם היא בתחום מומחיותו. אם המגשר החליט לסיים את הליך הגישור מבלי שהצדדים הגיעו להסכמה (למשל אם הצדדים אינם משתפים פעולה), עליו להודיע על כך לבית המשפט, אך הוא אינו רשאי למסור לביהמ"ש את נימוקיו וגם לא לחוות דעתו, אלא אם הצדדים הסכימו שיעשה כן. אם הצדדים כן הגיעו להסדר, יודיע על כך המגשר לביהמ"ש. על ההסכם להיות בכתב ויפורטו בו כל התנאים לפיהם יושב הסכסוך. אם הצדדים ביקשו כי בית המשפט יתן להסכם תוקף של פסק דין, יומצא לבית המשפט גם העתק מההסכם. בברכה, שמואל יקירביץ, עו"ד

מנהל פורום רשלנות רפואית