שאלה

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

30/08/2012 | 11:50 | מאת: הגר

ד"ר רובינשטיין - עו"ד יקירביץ שלום רב, אנסה לשאול בקצרה. בתי הוכרה כנכה מהמל"ל לצמיתות בשנת 04 כ-64 % נכות ( צורפה חוות דעת מהרופא המטפל כיום מנהל המח' שקבע 64%.) היום כ-8 שנים אחרי , מצבה הרפואי של בתי אינו הוחמר או השתפר, אך לפני שנים בודדות הוגשה תביעה מטעמנו לבית משפט נגד בית חולים על רשלנות ( תיק זה הסתיים בפשרה.) שצורפו עוד 3 חוו'ד נוספות בנוסף לזו של הרופא המטפל. בחישוב כל החוו'ד אחוזי הנכות הינו 92 % ... האם ניתן לפנות לביטוח לאומי שלמרות שהמצב אותו הדבר לבקש לשנות לנכות המשוקללת החדשה, או שהדבר אבוד? יש הבדל בין ילד המקבל קצבה של 64% לבין 92% מבחינת עזרה וסיוע מהמדינה סליחה על אורכו של מכתב זה, בברכה והמשך יום נעים, הגר

30/08/2012 | 17:00 | מאת: עו"ד שמואל יקירביץ

הגר שלום רב, ככלל ומבלי להיכנס לפרטים שכן הנתונים המלאים אינם ידועים, על מנת להביא להעלאת אחוזי הנכות בביטוח הלאומי יש להראות החמרה בנכויות. אומנם ניתן להגיש לביטוח הלאומי חוות דעת רפואיות פרטיות, אולם אלה אינן מחייבות את ועדות הביטוח הלאומי. החמרה נקבעת בסופו של דבר על ידי רופאי הביטוח הלאומי בכפוף לשיקול דעתם המקצועי וכמובן שעל החלטת הועדה הרפואית ניתן להגיש ערר. בברכה, שמואל יקירביץ, עו"ד

מנהל פורום רשלנות רפואית