קביעת מומחה ועדה רפואית

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

24/08/2012 | 22:19 | מאת: משה

מטופל לקה בנכות עבודה כתוצאה ממנה הפסיק עיסוק. כעבור תקופה, מומחה פוסק רפואי קבע כי נכות עבודה צמיתה חלפה ואיננה. הנתונים העובדתיים הצביעו דווקא על החמרת מצב. האם ניתן להגדיר את קביעת המומחה כרשלנות עת לא טרח לבחון את המטופל בחינה יסודית. תודה

26/08/2012 | 09:21 | מאת: עו"ד שמואל יקירביץ

משה שלום רב, לא ניתן לתבוע ברשלנות רפואית רופא היושב בועדה, שכן מדובר בערכאה מעיין שיפוטית ועל כן מוענקת לו חסינות בגין כל עוולה לכאורה שעשה במהלך תפקידו זה. מבלי להיכנס לפרטי המקרה שאינם ידועים לנו דיו, אם מדובר בועדה מדרג ראשון הרי שהדרך להשיג עליה היא באמצעות ועדת ערר, כאשר על האחרונה ניתן להשיג במקרים מסוימים לבית הדין לעבודה. בברכה, שמואל יקירביץ, עו"ד

26/08/2012 | 11:01 | מאת: משה

בהתייחסות לפסק דין רביב, רשלנות מינהלית? אני מתייחס לחשיבה מן המפורסמות כי פוסקי הבט"ל משתדלים לפסול נכויות מחמת הנחיית המעסיק, בט"ל, לחסוך / לקמץ / להימנע מבזבוז בתקציב. ציטוט: ", קבע בית המשפט כי רשלנות רפואית מינהלית היא רשלנות הנובעת משיקולי תקציב של הגופים המוסדיים. בית המשפט קבע כי "על כל הגופים העוסקים במימון צרכים רפואיים – ובראשם קופות החולים ובתי החולים – לדעת כי הם יישאו באחריות במקום ששיקולים מינהליים יביאו להחלטות רפואיות שגויות... וקבע כי הוא אשם ברשלנות רפואית בשני היבטים: האחד "קליני" באופיו והשני, חדשני ותקדימי, מתייחס להתנהלותו "הכלכלית" של הרופא. בשני ההיבטים קיבל הרופא, לדעת בית המשפט, החלטות שגויות שהביאו בסופו של דבר למותו של חולה שהיה בטיפולו." בתודה משה

מנהל פורום רשלנות רפואית