קרע דרגה 4

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

24/08/2012 | 19:39 | מאת: דליה

שלום, אני אמא טרייה שילדתי לפני 5 ימים, זאת הלידה השלישית שלי, הגעתי לבית החולים עם פתח 8-9 ס"מ, ומייד ירדו לי המיים והתחילו צירי לחץ. תוך כמה דק ילדתי. לאחר הלידה מייד התחילו להגיע לחדר לידה רופאים לבדוק אותי, ואז בזמן שהייתי מטושטשת שמעתי שהם מסבירים לבעלי שיש לי קרע דרגה 4 וכן צריך תפירה בחדר ניתוח. בזמן שחיכינו לכירורג בכיר, המיילדת הייתה מאוד לחוצה ואמרה שהלידה הייתה מהירה ושהיא ביקשה מספריים לעשות חתך ולא הספיקו לתת לה, בנוסף לכך היא ציינה שבזמן לידה אני לא שיתפתי פעולה וסגרתי רגליים. יש לציין שהמיילדת מציר הלחץ הראשון אמרה שאפשר להתחיל ללחוץ וללדת כבר. כשחזרתי הביתה הייתי מאוד מופתעת שבסיכום האשפוז רשמו שהיולדת לא שיתפה פעולה בזמן לידה! והיא סגרה רגליים בחוזקה! ולא ציינו שהמיילדת ביקשה מספריים ולא קיבלה ושהציוד לא היה מוכן. לפי מה שאני זוכרת ולפי מה שבעלי מספר שברגע שהתחילה הלידה הרגליים שלי כל הזמן פתוחות ופחות מחמש דק ילדתי. שאלתי היא האם יכול להיות שהסיבה שהזכירה המיילדת יכולה לגרום לקרע? והאם אני יכולה לערער על מה שכתוב בסיכום אשפוז כי אני לא מרגישה נוח עם זה, ולפי דעתי המיילדת רצתה לידה מהירה והיא הייתה יכולה לחכות עד שתכין את הציוד הנדרש ולא דווקא מהציר הראשון היא כבר רוצה לידה.

26/08/2012 | 09:16 | מאת: עו"ד שמואל יקירביץ

דליה שלום רב, ראשית, אנו מאחלים לך הרבה מזל טוב. לגבי הגורמים האפשריים לקרע כדאי לפנות לפורומים בנושאי לידה ומיילדות שם וודאי מיילדת או רופא מומחה בתחום יוכלו לספק לך תשובה מלאה ומפורטת. לגבי הרישום בסיכום האשפוז, אם אכן המתועד בו אינו מדויק או אינו נכון, ניתן לפנות להנהלת המוסד הרפואי בו ילדת ולבקש כי המקרה ייבדק והרישום הרפואי יתוקן בהתאם. בברכת איחולי בריאות שלמה, שמואל יקירביץ, עו"ד

מנהל פורום רשלנות רפואית