איסוף דם טבורי

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

12/03/2009 | 13:47 | מאת: אודי

כאשר,אשתי ילדה בניתוח קיסרי דחוף,נאמר לי כי לא ניתן לאסוף את הדם הטבורי. האם יש היגיון בדבר ? ואם לא, האם ניתן לתבוע את ביה"ח על רשלנות?

12/03/2009 | 18:12 | מאת: עו"ד ד"ר תמיר גורן

אודי שלום, ראשית, איסוף דם טבורי אינו מוגדר כחלק מתפקידי הצוות הרפואי, ונעשה כ"טובה" ליולדת המבקשת זאת. לפיכך, אי ביצוע האיסוף לא יחשב לרשלנות. שנית, במקרים שלפני הלידה היתה הבטחה של הצוות לבצע איסוף דם טבורי, ועל סמך ההבטחה החליטה היולדת על מקום הלידה, והאיסוף לבסוף לא בוצע, יתכן שאי ביצוע האיסוף מהווה הפרת הבטחה, או במילים אחרות הפרת חוזה. ואולם, אם לא היתה הבטחה, או שלא ניתן היה לבצע איסוף בשל נסיבות שלצוות לא היתה שליטה עליהם כדוגמת מקרה חירום, לא ניראה לי שקיימת עילת תביעה כלשהי. בברכה, עו"ד וד"ר (רפואה) תמיר גורן M.D, LL.B עורך דין ורופא מומחה בגינקולוגיה ויילוד תביעות רשלנות רפואית בכל ענפי הרפואה

מנהל פורום רשלנות רפואית