חוסר ידוע על סכנת cmv

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

20/08/2012 | 14:32 | מאת: מיכל

שלום רב, אני בהריון שני, בתחילת מעקב ההריון נשלחתי לבדיקות דם כלליות ע"י רופא הנשים, ובביקורות שלאחר מכן לא הזכיר כלל את תוצאות הבדיקות. בשבוע 13 עקב מחלת חום חזרתי אחורה לבדיקות וראיתי שבין הבדיקות נבדקה נשאותי לcmv ושאיני נושאת נוגדנים למחלה. מיד רצתי לבדיקות דם וגיליתי שאכן נדבקתי בוירוס. הדבר מאיים באופו ברור על המשך ההריון-וכעת ממתינה לבדיקת מי שפיר כדי לבדוק האם העובר נדבק. בחוזר משרד הבריאות בנושא קראתי שיש הנחיות ברורות כיצד לנהוג עם אשה שאינה נשאית הוירוס בתחילת ההריון. מה גם שאני נמצאת בקבוצת הסיכון הגדולה ביותר- יש לי תינוקת במעון יום ובנוסף אני עובדת עם ילדים. למרות כל אלו לא טרח הרופא להזכיר את נושא הוירוס, כל שכן להדריך אותי כיצד להיזהר מהדבקה. מאידך נראה לי שיש כן קייס רציני לתביעה, ועם זאת אני שומעת על עוד ועוד חברות במצבי שלא הודרכו ע"י רופא הנשים שלהן. האם זה הופך את ההתנהלות לתקינה?? האם רופא יכול להתעלם מהנחיות משרד הבריאות? לדברי רופא אחר בקופה הם קיבלו הנחיות פנימיות בקופה שלא לנהוג כפי שהמליץ משרד הבריאות והם מקלים ראש בוירוס הזה.. אולי אני צריכה לתבוע את הקופה עצמה? אודה לדעתכם המלומדת!

20/08/2012 | 17:59 | מאת: עו"ד שמואל יקירביץ

למיכל שלום וברכה, השאלה מעלה שאלות רבות ומורכבות, ולכן אענה באופן כללי בלבד: כעקרון לא ניתן להתעלם מהוראות משרד הבריאות, ואם הדבר נעשה במקרה ספציפי לכאורה מדובר ברשלנות. אם ההתעלמות נעשית על ידי רופאים רבים, או אף באופן מערכתי, אולי השתנתה הפרקטיקה הרפואית הנוהגת, על פי הספרות הרפואית בעולם או לפי ארגוני בריאות עולמיים, והשינוי עוד לא הגיע למשרד הבריאות, שישנה את הנהלים - ואין אני אומר כי כך הדבר ביחס ל- CMV. נראה לי על כל פנים כי הבדיקה ביחס למקרה הספציפי שלך צריכה להתעכב מעט, עד שתראי מה קורה לך ואיך הדברים משפיעים עליך. במקרה שצריך לברר את הענין, כדאי לפנות לעורך דין המתמצא בתחום הרשלנות הרפואית, שיבדוק גם את הכדאיות הכלכלית של הברור ושל התביעה. בכל מקרה ניתן ולעיתים רצוי, לפנות להנהלת הקופה או למבקר הפנים שלה, שיבדוק מקרים כאלה לעומק, ואולי ישנו נהלים והתיחסות ברמה המערכתית. באיחולי בריאות שלמה, שמואל יקירביץ, עו"ד

מנהל פורום רשלנות רפואית