רשלנות לילדה בת 8

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

20/08/2012 | 08:54 | מאת: מיטל

שלום, בתי בת ה-8 התאשפזה בבית חולים לצורך ניתוח קטן להשתלת עור תוף. הגענו ביום הניתוח, נפגשנו עם המנתח (לא ניתוח פרטי) ועם המרדים, נשאלו שאלות, חתמנו על טפסים והיא הוכנסה לחדר ניתוח, הכינו אותה לניתוח והרדימו אותה , לאחר כחצי שעה יצא אלינו המנתח ואמר שאינו יכול לנתח מכיוון שיש לה המון מוגלה באוזן, כמובן שאנחנו, כשראינו אותו יוצא כל כך מוקדם כמעט והתעלפנו. כעסנו מאוד, היא נראתה כל כך חסרת אונים עם צינור קטן של נתיב אוויר בפה, זה היה מחזה שקרע אותנו. בהמשך, החזיקו אותנו שם הרבה שעות, אף רופא לא בא לבקר, לבדוק, משהו. אחר הצהריים כבר כמעט התחננו שישחררו אותנו כי אנחנו כבר מותשים, אמרה לנו האחות שאנחנו צריכים להודות לו שלא ניתח אותה. עוד דבר, כששאלנו למה לא בדק את האוזן לפני ,במקום להרדים מיד, ענה כי הם לא בודקים לפני הניתוח (למרות שבכל זאת הוא בדק אחרי ההרדמה), את זה הם עושים בטרום ניתוח שאמור להיות מספר ימים לפני, טוב, אז אצלנו טרום הניתוח היה בערך 5 חודשים לפני. זוהי הרפואה הציבורית בישראל, אם לא שילמת הרבה כסף לפרטי, יזנחו אותך ויתייחסו אלייך כסוג ב. אני חייבת לציין שכל ההתנהלות איתנו הייתה לוקה בחסר, מהרגע שהם שמעו שאנחנו לא רוצים פרטי, הם דחקו אותנו לאיזו פינה ולראייה, הם שכחו לקבוע לנו תור לניתוח. יש לי עוד מה לספר על אחד הימים המזעזעים בחיי אבל קצרה היריעה. האם יש מקום לתביעה? תודה, מיטל.

20/08/2012 | 17:46 | מאת: עו"ד ד"ר אבי רובינשטיין

למיטל שלום וברכה, לכאורה ההתנהלות שאת מתארת, של בדיקה לאחר הרדמה כללית, דבר שניתן היה לבצע גם ללא ההרדמה לדבריך, נראית לא תקינה. נראה לי כי ניתן להתלונן בפני הנהלת המוסד הרפואי על המקרה, כדי שיעשה ברור, כדי שדברים כאלה, אם קורים באופן קבוע, אולי ימנעו. לגבי תביעה לרשלנות - אני מבין מתאורך כי הסיפור קרה לפני זמן והכל בסדר עם בתך. על כן, למרות שיתכן נזק מהרדמה כללית נראה לפי דבריך, כי לא נגרם נזק מלבד אי הנוחות, ולכן תעלה השאלה אם כדאי להגיש תביעה כזו. כדי לבדוק אם קיימת עילה לתבוע ברשלנות רפואית יש לפנות לעורך דין שמתמחה בתחום ושהוא יבדוק את כל ההבטים, כולל הכדאיות הכלכלית של תביעה כזו. בברכה, ד"ר אבי רובינשטיין, עו"ד

מנהל פורום רשלנות רפואית