סעיף איסור פרסום בהסכם פשרה

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

16/08/2012 | 17:37 | מאת: בתיה

הגעתי לפשרה עם מרכז רפואי לאחר שהתלוננתי על רשלנות רפואית. במסגרת המו"מ, שלחו לי הסכם פשרה עם סעיף שאוסר עלי לפרסם את פרטי המקרה (זה מרכז רפואי גדול) בתקשורת ו/או להתלונן. אני מעדיפה לחתום ולגמור עם זה. האם הסעיף הזה עמד פעם בבחינה משפטית? האם מותר להם להכניס סעיף כזה? תודה, בתיה

16/08/2012 | 21:03 | מאת: עו"ד שמואל יקירביץ

לבתיה שלום רב, סעיף איסור פרסום מקובל מאוד בהסכמי פשרה שונים, לא רק בתחום הרשלנות הרפואית. נוסחו יכול להיות שונה בצורה כזו או אחרת, אך בעיקרו הוא מבטא את העובדה כי לצד המשלם אינטרס, כי לא יעשה שימוש בעובדה כי עצם הפשרה מהווה הודאה כי יש אשם בצד המשלם. לדעתנו, כמי שמגיעים לפשרות רבות בתחום הרשלנות הרפואית יש טעם לפגם בסעיף איסור הפרסום, כיון שלדעתנו יש חשיבות גם לעובדה כי אם נמצא מקום לפשרה, הרי יש בכך משום תיקון המערכת, וראוי גם לפרסם את העובדה כי נעשה תיקון כזה - זה יתרום דוקא לאמינות המערכת הרפואית. ברור שמבחינה משפטית יש תוקף לסעיף כזה, ואם מפרים אותו ניתן לתבוע בגין הפרת הסכם הפשרה. בברכת בריאות שלמה, שמואל יקירביץ, עו"ד

מנהל פורום רשלנות רפואית