המלצה על טיפול שלא לצורך- האם אפשר לתבוע?

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

05/08/2012 | 19:38 | מאת: מ.י

הומלץ לי ע"י רופא שיניים מטעם הקופ"ח לעשות טיפול שורש והחלפת כתרים בעלות כוללת של 6000 ש"ח חוות דעת נוספת אצל רופא פרטי העלתה שאין צורך בטיפול שורש והחלפת כתרים, יש בעיית עששת ותו לאו... בעבר כבר טופלתי אצל הרופא הזה דבר המעלה בספק את אמינות הצורך בטיפול הקודם.

06/08/2012 | 11:43 | מאת: עו"ד ד"ר אבי רובינשטיין

שלום רב, חוות דעת נוספת של רופא היא לרוב דבר מבורך ובוודאי שאין זה מזיק לשמוע דעה נוספת. כמובן שההבדל בין שתי חוות הדעת של רופאי השיניים ניכר ומעלה תהיות. יחד עם זאת, כדי לבדוק האם את הטיפול הקודם אצל רופא השיניים עברת גם כן ללא הצדקה רפואית, ניתן לפנות לעו"ד המתמחה בתחום כדי שיוציא את תיקך הרפואי אצל רופא השיניים ויוכל להתייעץ עם רופא מומחה בתחום כדי שיבחן האם ערב הטיפול, הצדיק מצבך הרפואי את הטיפול אם לאו. בברכת בריאות שלמה, ד"ר אבי רובינשטיין, עו"ד

מנהל פורום רשלנות רפואית