תיק רפואי

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

02/08/2012 | 22:24 | מאת: יולי

שלום, בעברי הייתי באישפוז בבית חולים תקופה ממושכת וכשהשתחררתי הועברתי להמשך טיפול במרפאת חוץ ציבורית השייכת לאותו בית חולים. מיד כשעברתי נאמר לי שכל התיק הרפואי יועבר אוטומטית למרפאה הציבורית לצורך המשך הטיפול בי והתיעוד כפי שצריך להיות. עברתי למרפאה הציבורית ונאמר לי שהתיק אכן הועבר אליהם ואף ווידאתי זאת שהוא התקבל ב-100 אחוז. ואז התחלתי הטיפול במרפאה שם ובביקורי הרשון ראיתי את הרופא מוציא את התיק הרפואי שלי וממשיך לרשום בו את תיעוד הטיפול לפי הנוהל הרגיל. בביקור שאחריו הגעתי ואמרו לי שלא מוצאים את התיק שלי אבל הם יחפשו וזה בטח ימצא כי יש קצת בלגן ובדיוק מסדרים את הספרייה של כל התיקים במרפאה אבל אין מה לדאוג ..ככה המשכתי להגיע למרפאה ובכל ביקור עדיין לא מצאו את התיק ובכל פעם הרגיעו ואמרו לי שזה קורה לפעמים שלא מוצאים תיק אבל הם ממשיכים לחפש וזה וודאי יימצא בקרוב ובנתיים פתחו לי תיק זמני נוסף עד שיימצא התיק במלואו ואז יצרפו את כל החומר שמצטבר.. בקיצור כך במשך שנה שלמה לא נמצא התיק ואף דחו לי ביקורים מידי פעם בגלל זה כי לא רצו לעבוד בלי התיק המלא והתביישו כל פעם להגיד לי שעדיין לא מוצאים היכן התיק הרפואי שלי אז דחו פגישות ועיקבו ביקורים שלי במרפאה כנראה בגלל זה.רק אחרי שנה פתאום צמאו את התיק שלי ..האם זוהי רשלנות רפואית? אומנם הם פתחו תיק זמני ותיעדו בו בינתיים עד שנמצא התיק המלא, אך מעצם חסרונו של התיק המלא במרפאה בכל אותה שנה ייתכן וחומר רב לא הובא לידיעתם של הרופאים המטפלים בי אז או נשכח מזיכרונם והדבר פגע בטיפול. הדבר מאוד הכעיס אותי אז וגם היום זו רשלנות שתיק רפואי נעלם לשנה ולרופאים שטיפלו באותה שנה לא היה אפשרות בכלל להכיר וללמוד את התיק שלי היטב לפני שהם מתחילים לטפל בי.

05/08/2012 | 09:58 | מאת: עו"ד שמואל יקירביץ

יולי שלום רב, כמובן שאובדן התיק הרפואי הוא דבר שלא צריך לקרות, אולם כדי לדעת האם חסרונו במשך שנה פגע בטיב הטיפול הרפואי בך, יש לבדוק את הנסיבות לגופו של עניין. ישנם גם דרכים בהן הרופא המטפל יכול לנקוט כדי לברר ככל הניתן את הרקע הרפואי שלך: לשוחח עם הרופא שטיפל בך במהלך האשפוז, לברר מולך מה ההיסטוריה הרפואית שלך ואיזה טיפול ניתן לך באשפוז וכו'. כמו כן כדאי לדעת שלא כל טעות מהווה רשלנות ובכל מקרה בהנחה (ובתקווה) שהנזק מסתכם בכך שהתיק נעלם למשך שנה, הרי שספק האם כדאי מבחינה כלכלית לפתוח בהליך משפטי מורכב וארוך שכן תיקי רשלנות רפואית כרוכים בהוצאות כספיות לא מבוטלות. בברכה ובריאות שלמה, שמואל יקירביץ, עו"ד

מנהל פורום רשלנות רפואית