טעות בסיכום אישפוז

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

31/07/2012 | 13:07 | מאת: אורית

שלום רב, לפני כחודשיים שוחררתי מבית חולים לאחר אישפוז של כ-10 ימים. בסיכום האישפוז שקיבלתי היו פרטים רבים אותם הייתי צריכה להגיש לחברת הביטוח שלי. הנ"ל חזרו אליי לאחרונה ואמרו שאינם יכולים לבטח אותי כיוון שבסיכום רשום שיש לי HIV. הסתכלתי בסיכום ואכן צויין שאני חיובית ל-HIV. לאחר שיחת טלפון עם המחלקה התברר שבדיקה כזאת לא נלקחה ממני בכלל וזאת טעות כתיבה ושלחו לי סיכום מעודכן. האם זה נחשב לרשלנות רפואית?

31/07/2012 | 15:09 | מאת: עו"ד ד"ר אבי רובינשטיין

אורית שלום רב, אם אכן הדברים הם כפי שאת מתארת בפנייתך, הרי ברור שמדובר בטעות חמורה שאסור שתתרחש. יחד עם זאת, יש לדעת כי אם הנזק בעקבות הטעות ברישום מסתכם בכך שעליך לפנות בשנית לחברת הביטוח עם סיכום השחרור המעודכן, הרי שנראה על פניו שתביעת רשלנות רפואית בעניין זה לא תהיה כדאית כלכלית לאור העלויות הגבוהות של ההליך, משך הזמן הרב של ניהול תיק בבית משפט וכדומה. ניתן לחלופין לפנות במכתב תלונה להנהלת בית החולים בו אושפזת, בדרישה שנסיבות המקרה יבדקו לעומקם של דברים. בהצלחה, עו"ד ד"ר אבי רובינשטיין

מנהל פורום רשלנות רפואית