אתיקה רפואית

דיון מתוך פורום  רשלנות רפואית

22/07/2012 | 17:36 | מאת: הילה

שלום רב,אבקש להתייעץ בעניין עמדת החוק בנושא של קשר בין רופא מנתח למנותח. האם בחלוף מספר חודשים ולאחר שנסתיים ההליך הרפואי וכל ביקורות המעקב הנדרשות,יש אפשרות לשני הצדדים להיות בקשר שאיננו למטרות רפואיות וטיפוליות? באם הרופא המנתח איננו הצד היוזם אלא הצד השני,הדבר יכול לגרום לשלילת רישיונו?

23/07/2012 | 09:29 | מאת: עו"ד ד"ר אבי רובינשטיין

הילה שלום רב, מסיפורך לא ברור מהו טיב הקשר ומה מהותו - האם הכוונה לקשר בעל אופי מיני או אחר? בכל מקרה, בשנת 2002 פרסמה ההסתדרות הרפואית העוסקת גם באתיקה רפואית, נייר עמדה בשם "יחסי מין בין רופא ובין מטופל". ע"פ נייר עמדה זה, הנחת היסוד היא כי בקשר רופא-מטופל אין למעשה הסכמה מלאה ואמיתית מצד המטופל לקיום יחסי מין עם הרופא, מאחר שיחסי הכוחות ביניהם אינם שווים. צוין גם כי קשר מיני בין רופא ומטופל שהיה בטיפולו (והטיפול הסתיים כבר) עלול להיות לא אתי ולגרום נזק למטופל. לכן, נקבע כי יש צורך בתקופת צינון של שנה לפחות לפני קיום קשר מיני בין רופא ובין מטופל שהיה בטיפולו. לפרטים נוספים: http://www.ima.org.il/mainsite/ViewCategory.aspx?CategoryId=975 בברכה, ד"ר אבי רובינשטיין, עו"ד

מנהל פורום רשלנות רפואית