רמת איסולין

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

27/02/2012 | 15:41 | מאת: terano

חולה סכרת סוג 2 מזה מספר שנים מטופל בתרופות בדיקת insulin B = 54.9 בדיקת C-PEPTIDE = 7.0 מה משמעות הבדיקות תודה

שלום TERANO בדיקת אינסולין וCPEPTIDE נותנות מאט מידע יחסי בהקשר הקליני במרפאה. רמת האינסולין והCPEP משתנות בהתאם למצב הצום של החולה, תפקוד הכלייה, סוג הסוכרת ועד. בנוסף ,ערכי הייחוס שונים בין מעבדות שונות, כך שמשמעות המספר עצמו עלולה להשתנות. בדיקות אלו נשלחות במצבים מסויימים על ידי רופאי סוכרת, בכדי להקל על ההבחנה בין סוכרת סוג 1 לסוג 2, אך גם במצבים אלו, התוצאות חופפות במקרים לא מאטים. מומלץ להוועץ ברופא ששלח אותך לבדיקות ולשאול לפישרן. באופן כללי, מקומן של בדיקות אלו במצבים ייחודיים ביותר, או במסגרת מחקר.

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול