סוכרת עמידה במיוחד עם תנגודת לאינסולין...

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

24/02/2012 | 01:13 | מאת: מירית

שלום רב ד"ר אלדור, אני בת 29, (1.71, 83 ק"ג) מאובחנת עם סוכרת מסוג 2 מזה 14 שנה עם תנגודת חמורה לאינסולין. מאחר והנני סובלת מתסמונת המעי הרגיז, פריחות קשות ותסמונת מטבולית (לחץ דם, טריגליצרידים וכולסטרול), ניסיתי תרופות רבות (אבנדיה, גלוקומין, נובו-נורם, יוקריאס, ג'נוביה, גאלבוס) אשר מחד לא הצליחו להפחית את רמות הסוכר הגבוהות בצום(250-319)ומאידך גרמו לתופעות לוואי קשות והחמרה בתסמונת IBS עקב שילשולים קשים.לאחר התייעצות עם רופא הסוכרת שלי התחלתי להזריק אינסולין לבמיר (50 יחידות בהדרגה) והדבר גרם לפריחה מגרדת באזור ההזרקה ולצערי לא הוריד באופן משמעותי את רמות הסוכר בצום. לאחר מכן עברתי להזרקות ויקטוזה 1.2 בהדרגה ובפעם הראשונה מזה שנים רמות הסוכר החלו לרדת לכיוון 160-170 בצום. לצערי הרב, כעבור חודשיים של שימוש קבוע התחילה להופיע בגופי בעיקר בבטן ובגפיים פצעים אדומים בולטים שגירדו בצורה קיצונית ופריחה בלתינסבלת שבעקבותיה נאלצתי להפסיק את הטיפול בויקטוזה. כיום כעבור 3 חודשים ללא טיפול רפואי (פרט לבזפיבראט ואוקסאר) הפריחה ממשיכה להתקיים אך בעוצמה פחותה ועם זאת הפצעים בעור שנוצרו כתוצאה מהגרד אינם נרפאים...ניסיתי בתקופה האחרונה לחזור לגלוקומין אך נראה כי כל הכדורים לסכרת משום מה גורמים להחרפת הפריחה והשילשולים. האלרגולוג ורופאת העור לא מצאו ממה הפריחה נובעת...כעת עברתי לטיפולו של מומחה לסכרת אחר אשר הציע לי לנסות את הביאטה (שתופעות הלוואי שלה אף קשות מאלה שסבלתי מהם בויקטוזה) ואמר שמידה והטיפול בביאטה יכשל אעבור לאינסולין מסוג לנטוס אשר גורם להשמנה ונמצא שמעלה את הסיכון לממאירות בלבלב. שאלתי היא: האם כדאי לנסות את הביאטה למרות שהיא פועלת על GLP-1 שאליו הגבתי בתגובה אלרגית עם הויקטוזה, או שמא כדאי לעבור הישר לטיפול באינסולין לנטוס למרות שבניסיון קודם של אינסולין לבמיר- ערכי הסוכר בצום לא ירדו בצורה משמעותית ?בתודה מראש, מירית.

25/02/2012 | 19:09 | מאת: מני

מירית שלום.צר לי מאוד לישמוע על סיבלך.אני חולה סכרת סוג 2 .אני ניצלתי על ידי זה שאני מזריק לנטוס.וגם תוספת קטנה של נובו רפיד.וכמובן דיאטה רצינית.ואוכל בריא.ואני ממליץ גם על קשר רצוף עם מכון הסכרת באזור מגוריך.ופעילות ספורטיבית.כל חולה מגיב אחרת לתרופות.ולפי התרופות שהיזכרת זה ניראה קוקטל הזוי ביותר.

25/02/2012 | 21:17 | מאת: מירית

למני- תודה רבה על תגובתך האמפטית.רציתי לשאול מה הם ערכי הסוכר שלך בצום, האם גם אתה סובל מתנגודת לאינסולין ובכמה הערכים שלך ירדו מאז שהתחלת להשתמש באינסולין לנטוס. אני שואלת זאת מאחר שבעברי השתמשתי באינסולין לבמיר (במינון מקסימאלי) שלא השפיע רבות על ערכי הסוכר שלי ובנוסף גרם לפריחה סביב אזור ההזרקה. בנוסף האם גם לך היו נסיונות עם תרופות שונות עד שהגעת לאינסולין לנטוס ? והאם הצלחת להתאזן ? בתודה מראש, מירית.

שלום מירית למיטב הבנתי הבעיה העיקרית היא בהורדת הסוכר בצום?. בייטה לא תועיל בכך כיוון שעיקר פעילותה היא סביב הארוחות. היא תועיל מאד במניעת עלייה במשקל (או אף ירידה במשקל) ואיזון הסוכר סביב האוכל. לגבי הורדת הסוכר בצום, אינסולין ארוך פעולה חדיש - לדוגמא לנטוס , עשוי להועיל בהורדת הסוכר בצום. שילוב של השניים נמצא בשימוש על ידי רופאי סוכרת ומכסה טוב את כל שעות היום. לגבי הסיכון לסרטן הלבלב- אין כל הוכחה שלנטוס גורם לעלייה בשכיחות סרטן הלבלב. לגבי תנגודת קשה לאינסולין- קיימת תרופה נוספת שניכנסת לאט לשוק- פיוגליטזון. מומלץ להוועץ ברופא שלך לגביה. מציאת הטיפול המתאים לחולה הוא לפעמים תהליך ארוך שדורש מעקב הדוק של רופא סוכרת. אני ממליץ לך להמשיך במעקב שהתחלת במרפאת הסוכרת.

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול