אינסולין וקולונסקופיה

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

22/02/2012 | 10:16 | מאת: חלי

שלום רב, הנני בת 49 סוכרתית סוג 1 ומחוברת למשאבת אינסולין.עליי לעבור בדיקת קולונוסקופיה ובדף הסבר כתוב לא להזריק אינסולין באותו יום, הבעיה שלי שאם אתנתק מהמשאבה לאורך כמה שעות הסוכר יקפוץ גבוה מאוד. מה עושים? תודה

שלום חלי ההתיחסות לקולונוסקופיה צריכה להיות כמו ההתיחסות לצום. בדרך כלל בחולי סוכרת מסוג 1 , חשובה רמה מסוימת בזאלית של אינסולין גם כשהם בצום. מומלץ להוועץ ברופא הסוכרת שלך לגבי הקולונוסקופיה. בחולים מסויימים, המחוברים למשאבה, משאירים את המינון הבזאלי בלבד. באחרים יורדים במינון הבאזלי למינון נמוך יותר ובאחרים מפסיקים בכלל. בזמן הקולונוסקופיה, ניתן לעקוב אחר רמת הסוכר ולטפל באינסולין או סוכר בהתאם.

25/02/2012 | 19:22 | מאת: מני

בקשי לערוך את הבדיקה מוקדם בבקר.וברגע שמגיע זמן הארוחה.שתי כוס מים בתוספת סוכר לפי ;הצורך.הבדיקה נימשכת בערך כחצי שעה.אך עלייך לידע את האחות ליפני.זריקת הטישטוש על מצבך וגם את הרפא המבצע.בהצלחה.

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול