מה מותר לאכול

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

25/01/2012 | 15:55 | מאת: אליהו

שוב תודה לך אתה רופא מצוין תזכורת סוכר 106 מה עדיף לחם מלא או לחם קל ? לקנות לחם עם סימן אייל לחולי סכרת? אוכל כ6 פרוסות ביום. האם צריך הליכה כול יום חצי שעה? אם אני עושה הליכה 20 דקות ויותר מאוחר עוד 10 דקות צריך שהליכה תיהיה רציפה? שאלה חשובה המליצו לקחת עלי זית של עץ הזית ולעשות חליטה עם מים חמים וזה מוריד את הסוכר שמעת על זה? וגם המליצו על שמיר לאכול מוריד סוכר? תודה רבה

25/01/2012 | 20:54 | מאת: חנה

כן.חליטה מעלי זית מוריד סוכר .לי אישית מוריד די הרבה אבל לא לכולם עוזר למשל לאמא שלי לא מוריד בכלל .אני שותה כוס כשהסוכר מעל120 אחרי שעתיים לאחר הסעודה .לאחר כ10 דקות מודדת ואם לא ירד מספיק אני שותה עוד.רק תדע שהטעם נורא.בהתחלה היתה לי בחילה אבל לגמתי קצת קצת ואחר כך התרגלתי.בהצלחה

שלום אליהו וחנה לגבי לחם- לחם קל עם חותמת של אייל מכיל פחות קלוריות מאשר לחם מלא. במידה ומנסים לרדת במשקל עדיף לצרוך אותו. לגבי מספר הפרוסות- עדיף שההחלטה תהיה במסגרת ייעוץ דיאטני כולל ודיאטה מסודרת. קיימות דיאטות בהן לא אוכלים לחם כלל. לגבי הליכה- כמה שיותר פעילות גופנית. פעילות גופנית רציפה אולי עדיפה כאימון ארובי , אך גם מספר פעמים - פעילות קצרה מורידה בחולי סוכרת את רמת הסוכר. לגבי חליטת עלי זית ושמיר- אין הוכחה לגבי הורדת סוכר לאורך זמן והן אינן משמשות כתרופה לטיפול בחולי סוכרת. ככל , אין מקום לתרופות מהרפואה המשלימה בטיפול בסוכרת. אף לא אחת מהן הוכחה כיעילה במחקרים מדעיים מבוקרים.

26/01/2012 | 17:11 | מאת: אליהו

חנה הסוכר שלי בבדיקה אחרונה 106 עלי זית את אומרת שמוריד סוכר . כלומר לקחת עלים לשטוף אותם ולשפוך מים חמים ולשתות כמה כוסות מותר ביום? ואם יש לך המלצות וטיפים לגבי תזונה תודה

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול