אינסולין לא עוזר

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

24/01/2012 | 01:39 | מאת: חנה

אני בהריון שבוע31 עם סכרת הריון התחלתי לקחת אינסולין הומלוג מהיר 18 ואחרכך28 יחידות בבוקר ובערב ולא עוזר בכלל זאת אומרת הסוכר.עולה במקום לרדת דוגמא.בבוקר מזריקה אינסולין אוכלת כוס נזקפה עם חלב ו3 פתית שיפון ואחרי שעתיים מודדת סוכר עם התוצאה210 ולפני שהתחלתי עם אינסולין אלא. רק דיאטה עם אותה ארוחה הסוכר היה יוצא 160 אחרי שעתיים.אותו דבר בצהריים ובערב במקום שהסוכר ירד הוא עולה.הרופא מתקשה להאמין.אשמח לקבל יעוץ.

שלום חנה בהריון ערך הסוכר לאחר האוכל הוא החשוב. יש הממליצים אף לבדוק שעה אחרי האוכל. יתרון האינסולין כתרופה הוא העדר מינון קבוע. עבור כל חולה המינון שונה. תצרוכת האינסולין משתנה לאורך ההריון ועלולה לעלות בשלבים המאוחרים שלו. במידה ומינון מסוים של אינסולין לא יעיל , מינון גבוה יותר יכול להועיל. צריך לעלות במינון בהדרגה, תוך מעקב הדוק של רופא סוכרת המתמחה בסוכרת הריונית. במקביל שילוב הטיפול בדיאטה (חלק אינטגרלי בטיפול) חיוני. לא ניתן לאזן סוכרת עם אינסולין בלבד וללא הקפדה על כלכלה מתאימה. אני ממליץ לך שוב להוועץ ברופא הסוכרת שלך שעוקב אחריך במהלך ההריון.

25/01/2012 | 13:19 | מאת: חנה

תודה רבה על התשובה המהירה.אתמול הלכתי לרופא המטפל בי והוא העלה את כמות היחידות של אינסולין ובעזרת ה? נקווה שיעזור הפעם.אני כן שומרת על דיאטה ופעילות גופנית כי אני אפילו ירדתי במשקל בתקופה האחרונה וחוץ מהמדדים הגבוהים של הסוכר אני מרגישה בסדר גמור.החלפתי גם מד סוכר לצאת מכל הספקות. שוב תודה רבה לך .להתראות.

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול