שאלה ויעוץ בבקשה

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

22/01/2012 | 14:06 | מאת: אליהו

ד"ר רועי תגיד לי מה לעשות הומלץ לי בפורום לעשות בדיקת גלוקוז חוזרת בצום+שעתיים אחרי ארוחה פחמימות וכן המוגלבין a1c. מה אומר מה ממליץ ומה צריך לעשות תוכל להסביר לי לגבי הבדיקה. תודה ד"ר על הכול.

שלום אליהו ניתן לבצע בדיקת A1C בקופת חולים וכן מבחן שנקרא העמסת סוכר. בבדיקה זו שותים 75גרם סוכר ובודקים את ערך הסוכר הן לפני והן שעתיים אחרי. בדיקות אלו באות לאבחן סוכרת. בדיקה אחרי ארוחה מבוצעת רק באופן נסיוני ועדיין לא מקובלת בכדי לאבחן סוכרת. בדיקות אלו יכולות לנבא את הסיכון בו אתה נמצא לסוכרת עתידית. מומלץ להוועץ ברופא המשפחה בנושא ולשאול אותו לגבי ביצוע בדיקות אלו לאור ערך הסוכר הגבוה בצום .

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול