יעוץ בבקשה

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

22/01/2012 | 14:02 | מאת: אליהו

תודה לך על התשובות המהירות ד"ר רועי היקר. תזכורת בדיקה אחרונה 106 סוכר. אני עובר לאכול אורז וקוסקוס מלא זה בסדר? ואפשר צלחת גדולה של אורז או קוסקוס ?האם אפשר ירקות חופשי גם כתומים לאכול יש מגבלה לאיזה ירק? טחינה ואבוקדו מותר ? אוכל 2 פירות ביום יש איזה פרי שלא ממליץ לאכול? מותר לאכול אשכולית כי חמוצה? ואוכל המון לימון כי חמוץ אין בזה סוכר? עדיף לחלק את האוכל למנות קטנות ולאכול יותר? תודה

שלום אליהו אין המלצה מיוחדת לגבי סוג המזון.אין מותר ואסור אבסולוטי. ירקות בדרך כלל דלים מאד בקלוריות ועשירים בסיבים ולכן ניתן לאכול כמות גדולה יותר מהם מבלי לעלות במשקל. ירקות כתומים= פלפלים ודלעת יחסית דלי קלוריות אבל בטטות עשירות בקלוריות כך שלא כל ה'כתומים ' זהים. במידה וברצונך לרדת במשקל - צריך לעשות דיאטה מבוקרת- או בתוכנית או במעקב דיאטני. בשינוי סוג המזון בלבד בדרך כלל קשה לרדת במשקל. דיאטה יעילה היא דיאטה בה כמות הקלוריות הכוללת שתאכל נמוכה מזו שאכלתה עד כה. בפרות הדר יש סוכר (גם כשהם חמוצים). כל דבר במידה. אני ממליץ לך להוועץ בדיאטנית ולבנות לך תכנית תזונתית מסודרת.

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול