ויקטוזה וחיסרונה

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

17/01/2012 | 14:46 | מאת: מיכל

אם תוכל להגיד לי את החסרונות האמיתיים של הויקטוזה..... תודה רבה

שלום מיכל ויקטוזה היא תרופה נוספת לטיפול בסוכרת בין מגוון התרופות הקיימות. היא אינה יעילה בחלק מהחולים ויעילותה אינה עולה באופן משמעותי על זו של תרופות אחרות. ככ' היא עלולה לגרום לבחילה , הקאות ובמקרים נדירים יתכן ואף דלקת בלבלב. מאידך זו תרופה הנחשבת סהכ' בטוחה, הסיכון להיפוגליקמיה בטיפול בה נמוך. לפעמים הטיפול בה כרוך בירידה במשקל. כמו לכל תרופה יש לה יתרונות וחסרונות וההחלטה על שילובה בטיפול צריכה להיות של רופא הסוכרת ובהתאמה לחולה.

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול