מושב חרות

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

12/01/2012 | 16:23 | מאת: כרמל

מה החישוב לפיו מתחילים עם מינון של יחידות אינסולין לנטוס ביום? לא זכורה לי הנוסח משקל הגוף לחלק למשהוא מינוס כך וכך אחוז??? תודה

שלום כרמל אין נוסחא אחת מקובלת. בנוסף לדעתי הנוסחאות אינן חשובות. חשוב להתחיל במינון נמוך וללמד את החולה לעלות בהדרגה במינון האינסולין בהתאם לערך הסוכר הנמדד. המינון הסופי אליו יגיע יהיה המינון שמוריד את ערך הסוכר לרמה הרצויה . אני ממליץ לך להוועץ בנושא ברופא הסוכרת שלך. בכל מקרה מקובל להתחיל במינון נמוך יחסית ולעלות בהדרגה עד להשפעה הרצויה.

14/01/2012 | 10:18 | מאת: כרמל חרות

תודה רבה, אם הייתי מתייחסת רק ללנטוס ללא התוספות שאני לוקחת לפני הארוחות מהאינסולין קצר הטווח (היומולוג) אני אמורה להגיע לערכים המיוחלים? ברור לי שזה לא נכון לבודד אינסולין מסוג אחד מהשני וכי הטיפול הוא משולב אך האם תאורטית הלנטוס בתור הארוך טווח הוא המשמעותי בנסיוני להגיע לערכים נמוכים יותר? שוב תודה, כרמל

שלום כרמל חרות הלנטוס תורם לערכי סוכר נמוכים לאורך היממה. בסוכרת מסוג 2 מקובל להתחיל קודם בלנטוס ואחר כך במידת הצורך להוסיף אינסולין קצר. מחקרים הראו ששיטה זו מביאה להגעה לערכי סוכר מטרה אך כרוכה בפחות עלייה במשקל וארועי היפוגליקמיה. בסוכרת מסוג 1 צריך בדרך כלל לטפל ב2 התכשירים. תרומת האינסולין הבזאלי היא לאורך היממה אך ניתן לזהות אותה בצורה היעילה ביותר בזמן צום- בבוקר או לפני ארוחות. על סמך ערכים אלו ניתן לשנות את המינון בהדרגה.

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול