סוכרת הריון

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

29/12/2011 | 10:57 | מאת: שרון

אני בהריון שבוע 18 אני סוכרתית לפני ההריון לא נטלתי תרופות הייתי מאוזנת עי דיאטה וספורט יומי כעת עלי לקחת אינסולין ובגלל זה אני עולה במשקל למרות הדיטאה הקפדנית רהספורט האם אני מוכרחה לקחת אינסולין? אי אפשר להשאר ללא ולהיות מאוזנים?ומה ההשלכות על העובר?

שלום שרון סוכרת הריונית עלולה לגרום למומים בעובר, סיבוכים בהריון ובלידה ועוברים גדולים. בכדי למנוע זאת חשוב להקפיד על ערכי סוכר מאד מאוזנים לאורך היממה, במיוחד כשעה לאחר האוכל. רופאים רבים נותנים אינסולין כאפשרות הראשונה בטיפול בסוכרת הריונית למרות שקיימים גם רופאים המנסים קודם לכן טיפול בתכשירים פומיים. בסוכרת הריונית, אין תחליף למעקב הדוק של רופא סוכרת המתמחה בתחום (בדרך כלל גניקולוגים שמקדישים את מרבית זמנם לטיפול בנשים עם סוכרת הריונית). בשל סיכון מוגבר לסוכרת לאחר ההריון, מומלץ להשאר במעקב אצל רופא המשפחה בשנים שאחרי הלידה.

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול