חוסר איזון בסוכרת

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

25/12/2011 | 21:31 | מאת: שמעון

ד"ר אלדור שלום! אני מזריק 48 יחידות אפידרה ב- 3 זריקות - בוקר, צהריים וערב פלוס 24 יחידות לנטוס בלילה. מאז הטיפול הנוכחי הייתה יציבות יפה של מספר חודשים שלא עברתי את הערך 160 ואף אחת משעות היום. ב-10 האחרונים הסוכר משתולל, הגיע עד לערך של 300. לא עשיתי שום שינוי באורח חיים. האם אתה יכול להצביע על סיבות אפשריות? האם מותר להזריק מעבר לאמור כשהסוכר גבוה. תודה מראש. שמעון

שלום שמואל יציאה מאיזון סוכר עלולה לנבוע ממספר סיבות. זיהומים, מצבי דחק ואפילו עששת קשה עלולים לגרום ליציאה מאיזון. בנוסף אי הקפדה על דיאטה ופעילות גופנית, שינוי באורחות חיים, תקופת החגים וכד' , כולם משפיעים על איזון סוכר. במצבים אלו מומלץ לפנות לרופא הסוכרת שלך ולברר האם קיים תהליך אחר שהוציא אותך מאיזון. בנוסף מומלץ לבדוק האם האינסולין בתוקף ולא איבד מיעילותו.

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול