אוגמנטין לחולי סוכרת

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

03/12/2011 | 12:24 | מאת: אנונימי

שלום לכל חברי הפורום. אני גבר בן 71 , חולה סוכרת מסוג 2 , נתנו לי טיפול אנטיביוטי של אוגמנטין במינון של 875 מיליגרם,פעמיים ביום לתקופה של שבועיים. אני גם לוקח גלוקומין. שאלתי היא : האם טיפול זה לא יעלה לי את רמת הסוכר בדם ויזיק למחלת הסוכרת שלי?

שלום. כל מצב של מחלה חריפה עלול להוציא מאיזון. כמו כן מחלה דלקתית /זיהומית כרונית עלולה להוציא מאיזון (אפילו עששת קשה). אוגמנטין עלול לפעמים לגרום לכאב בטן ומכאן לשנות את צורת האכילה של החולה. עם זאת יציאה מאיזון לשבועיים בשל מחלה חריפה בדרך כלל לא תשפיע על איזון הסוכרת לאורך זמן. לא ברור לי מדוע רשמו לך אוגמנטין, אך בטוחני שהיתה סיבה רפואית מוצדקת לכך . בכל מקרה במצבים אלו מומלץ לעקוב אחר סוכר הדם ובמקרה של יציאה מאיזון להוועץ ברופא הסוכרת שלך. אוגמנטין לכשעצמו בדרך כלל אינו משפיע על סוכר הדם.

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול