האם ניתן להזריק לנטוס תמיד באותו מקום

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

05/11/2011 | 08:04 | מאת: גרשון לוי

שלום ד"ר . אני לוקח פעם ביום זריקת לנטוס האם יש אפשרות להזריק כל פעם באותו מקום ( יד שמאל ) . תודה גרשון לוי .

שלום גרשון לוי ניתן להזריק לנטוס באותו אזור, אך מומלץ לא באותו מקום בדיוק. בעבר (עם התכשירים הישנים) דווחו מקרים של ליפודיסטרופי באזורי הזרקה חוזרת. התחושה היא של אזור קשה או שקע בשומן. כיום עם אינסולינים חדישים כלנטוס הדבר נדיר. בכל זאת כדאי להזריק באזורים משתנים. חולים רבים מזריקים רק בבטן אך במקומות שונים כל פעם (הם מזיזים את אזור ההזרקה בצורה מעגלית מיום ליום). גם בזרוע ניתן לפעול כך. בנוסף בזרועות וברגליים הספיגה עלולה להיות מושפעת מפעילות גופנית. עם זאת עם לנטוס הבעייה הזו אינה נפוצה. אני ממליץ לך להוועץ בנושא גם ברופא ואחות הסוכרת שעוקבים אחריך, שיבדקו את זרועותיך ויראו שאופן ההזרקה נכון.

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול