אינסולין

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

04/09/2011 | 21:27 | מאת: תמי

שלום ד"ר רועי! שאלתי בקשר לאבי. אבי חולה כבר 11 שנים C.V.A.מרותק אינו מדבר וכמובן שאינו יכול לבלוע ולאכול אוכל רגיל.לפני כחודש הוכנס דרך הבטן פייג שזה צינור האכלה הזונדה, הוא מקבל אוכל שנקרא אוסמוליט וכאן התחילה בעיית הסוכר שמעולם לא היה קיים אצלו כיום הוא מקבל זריקות אינסולין .. שאלתי היא מה אני יכולה לעשות כדי לא יצטרך את האינסולין הזה ? כי זה כואב ולא נעים להזרקה ומשאיר סימנים כחולים בגוף. אולי יש פתרון אחר? אולי יש שיטה אחרת? אשמח לתשובתך בהקדם תודה תמי

05/09/2011 | 20:01 | מאת: תמי

שכחתי לציין- אבי בן 71 . שם האוכל שהוא מקבל היא אוסמולייט HN כמות של 5 קופסאות ביום כל קופסא מכילה 237 מ"ל וזה גורם לבעייות סוכר גבוהות למשל בבוקר לפני האוכל יש 160 סוכר ואחרי אוכל בשעתיים יש 280 סוכר . מה אפשר לעשות?

שלום תמי קיימים סוגי מזונות שונים הניתנים בפג ומכילים מינונים שונים של סוכר- או כלל לא. מומלץ להוועץ בדיאטנית בקופת חולים בכדי להחליף את האוסמוליט בתכשיר אחר. בנוסף במידה והוא מקבל הזנה רציפה, ניתן לנסות לאזן בזריקה אחת של אינוסלין ביום או בתכשירים פומיים. אני ממליץ לך להעלות את הנושא בפני הרופא המטפל בו.

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול