חבר שלי חולה סוכרת נעורים - A1C גבוה - מה עושים?

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

04/09/2011 | 11:10 | מאת: ליאור

שלום, חבר שלי חולה בסוכרת נעורים מגיל 10 בערך, כיום הוא בן 22 ובבדיקות דם האחרונות שעשה, ערך הA1C עמד על 9.5 אני יודעת שזהו ערך גבוה מאוד ולא תקין ומן הסתם גם מסוכן. חבר שלי כרגע במשבר גדול, והוא דיי פסימי, ואני דואגת לו, אז רציתי לשאול מה ניתן לעשות כדי להוריד את הA1C? מה לעשות מבחינת תזונה, כושר ועוד. מכיוון שאנחנו גם מתכננים טיול גדול לאוסטרליה ניו-זילנד ובמצב הזה אנחנו קצת חוששים לממש את התכנון. תודה על העזרה, ליאור

שלום ליאור חבר שלך חי עם הסוכרת רוב חייו ואני בטוח שהוא מודע לאופן הטיפול. קיימים מס' עקרונות שמאד עוזרים לאזן- מדידות רבות של סוכר במהלך היום, הזרקות מרובות או שימוש במשאבה. לא להזריק בלי למדוד לפני. לפעמים חישוב פחממות עוזר. פעילות גופנית גם כן יכולה להועיל. הקפדה על סדר יום ועד. אני ממליץ לו לרענן את ידיעותיו ואת אופן הטיפול בו אצל רופא סוכרת. פעמים רבות ניתן לשפר את האיזון בשיטות אלו. אני ממליץ לחברך גם להוועץ באחות סוכרת לגבי אופן אחזקת האינסולין במהלך הטיול וכן בדיאטנית בכדי לחזור על אופן חישוב ספירת הפחממות.

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול