תרופה,הזרקה ?

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

03/06/2011 | 17:04 | מאת: ענף יהודה

לפני ינואר 2003 לפעמים ערכי סוכר היו גבוהים כ150 . עברתי תאונת דרכים ובמשך האישפוז לקחתי כדור אחד גלוקומין .הסוכר נא בין 85 ל125 ואכלתי פחמימות לרוב למעט סוכר נטו.ירדתי במשקל כ15 ק"ג ב3 חודשי אישפוז. מאז ערכי הסוכר עולים וכשהגעתי ל400 התחלתי להזריק לבמיר מ15 יחדות ועד 30.הסוכר בבוקר היה 330 -380 .ברור היה שהלבמיר לא משפיע או ככה החלטתי ובעצת רופא עברתי לכדור זינוואט או זנביה בגירסה אחרת 3 ליום. הסוכר ירד ל150 בבוקר וכשאכלתי בלילה עקב אי שינה היה 240. A1C ירד מ9.1 ל8.8 בחצי שנה. לפני כשבועיים עברתי צינתור עקב כאב בחזה והשמת תומך .הסוכר היה במשך שבוע אישפוז שוב בין 340 - 370 והזריקו לי אינסולין. מכיוון שאני בפחד היום האם כדאי לי לעבור להזרקת אינסולין שוב או לסוג אחר ............? האם יש דרך חזרה לאחר הזרקת אינסולין? האם פחד משפיע על ערכי סוכר ? כאב ? חוסר ספורט עקב נכות בעקבות התאונה ?

שלום ענף יהודה חוסר ספורט, לחץ נפשי, עלייה במשקל וכאב כולם עלולים לגרום לעליית סוכר. לגבי התאמת הטיפול- נשמע שללא ספק יש מקום להוספת תכשירים נוספים. ניתן גם לשלב אינסולין בטיפול בך, ולעלות במינון עד שערכי הסוכר יתאזנו (במעקב רופא סוכרת). במקרים מסויימים , הקפדה על אורחות חיים ואיזון לתקופה יכולים להוביל להורדת חלק מהתרופות לסוכרת ובינהן גם אינסולין. אני ממליץ לך להוועץ בשנית בנושא עם רופא הסוכרת שלך.

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול