טיפול מונע

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

06/04/2011 | 13:17 | מאת: רונית

ביתי בת ה-8 חלתה לפני כ3 שבועות במחלה,יש רקע גנטי מהצד שלי. רציתי לדעת אם יש טיפול מונע או בדיקות שעלינו לבצע לשאר המשפחה. תודה

שלום רונית הקשר הגנטי בסוכרת מסוג 1 מתבטא בנטייה בלבד. מכאן שהסיכון לבני המשפחה לחלות במחלה מתבטא באחוזים בודדים בלבד. ישנם מצבים נדירים ביותר של סוכרת המופיעה בגיל צעיר ולה ביטוי גנטי מובהק- קבוצת מחלות אלו נקראת סוכרת מונוגנטית או mody בשמה הרפואי. בניגוד לסוכרת מסוג 2 (מבוגרים), אין היום טיפול מונע יעיל בסוכרת מסוג 1. בעולם בוצעו ועדיין נערכים ניסיונות במטרה ליצור טיפולים מונעים אך עד כה דבר לא הוכח או אושר לשימוש באופן שיגרתי.

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול