ערכי הסוכר בדם וגם על דיאטת חלבונים

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

07/03/2011 | 06:41 | מאת: לילך

שלום ד"ר אלדור, היום בבוקר בדקתי סוכר אחרי 8 שעות של צום והתקבל ערך של 100. אני 3 חודשים אחרי הריון עם סוכרת הריון. אתמול שעה וחצי אחרי ארוחה- הערך היה 101 1.מה הערכים האלה אומרים? האם אני במצב של טרום סוכרת? 2. צריכה לעשות העמסת סוכר בקרוב והרופא נתן הוראה- אחרי 12 שעות של צום.בהריון הרופאה אמרה לבדוק אחרי 7 שעות של צום. אז מתי באמת מתקבלים הערכים האמיתיים אם טווח הערכים התקין נשאר אותו הדבר בשני המקרים? למה בהריון הרופאה אמרה ששעה אחרי האוכל הערך צריך להיות פחות מ-130 ובבית חולים אמרו שאחרי שעתיים צריך להיות נמוך מ-140 גם בהריון וגם אחריו? מה באמת צריך להיות הערך התקין שעה ושעתיים אחרי ארוחה? 3.רציתי לשאול גם לגבי דיאטת חלבונים. ראיתי שיש 2 גישות שונות בהתיחס לאנשים שחולים/מועדים לחלות בסוכרת. אחת שאומרת שהיא מחמירה במשך הזמן את המצב(זה מה שהדיאטניות אומרות כל הזמן)ואחת שהיא דווקא עוזרת לשפר את המצב. בהנחה שאני רוצה לשפר את המצב איך אדע מה מתאים לי יותר?

07/03/2011 | 07:54 | מאת: לילך

האם טווח הערכים התקין של רמות הסוכר בדם אחרי ארוחה לא אמור להשתנות לפי מה שאכלתי באותה ארוחה? כלומרלצורך העניין- אם אכלתי שוקולד או לחילופין חזה עוף עם סלט. טווח הערכים התקין נשאר זהה?

שלום לילך. 1.אכן אחרי סוכרת הריונית הסיכון שלך לפתח סוכרת גבוה. עם זאת נראה שאת מודעת לנושא ובידיים טובות. 2.הגדרת סוכרת הריונית שונה מעט בין איגודים מקצועיים שונים. הויכוח הוא על הרף התחתון כאשר המגמה העולמית היא לרדת בערכים. בסוף מה שחשוב זה הסיכון לסיבוכים לעובר ולאם. לגבי ערכי סוכר אחרי מזונות שונים- הם אכן שונים אך באנשים בריאים צריכים להיות בטווח התקין. 3.כשמבצעים העמסת סוכר- דוחפים את המערכת לקצה במטרה לבדוק את תגובת הגוף לעומס מהיר של פחממות זמינות. משך הצום לפני בנשים בהריונות קצר יותר בין היתר בשל יכולתן הפחותה לסבול צום ממושך. עם זאת צום ארוך יותר או קצר יותר בדרך כלל לא משפיע על תוצאות הבדיקה. 4.לגבי דיאטת חלבונים- היא טובה כמו שאר הדיאטות. בתנאי שהיא במעקב של רופא סוכרת/דיאטנית. היא נבדקה בהשוואה לדיאטה דלת שומן וים-תיכונית ולא נמצא הבדל משמעותי בינהם. בחולים עם פגיעה כלייתית- עדיף להמנע מעודף חלבון. 5.ערכי הסוכר שלך בדם נראים תקינים, אך צריך להתייחס גם להעמסת הסוכר וכן לבדוק HbA1c בכדי לוודא שאת אכן אינך סובלת מסוכרת. מומלץ לחזור על בדיקות אלו כל כמה שנים.

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול