שלום! דחוף..!

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

02/02/2011 | 22:24 | מאת: יניב

אבא שלי חולה סכרת מעל גיל 60 הוא בדק כרגע סוכר ויצא לו 488 הוא לא מוכן להסביר לי מה המשמעות של זה ואומר שזה טיפה גבוה הוא נוטה להזניח את עצמו. אני מעוניין לדעת מה הנורמה התקינה ומה הצעדים האפשריים בתודה מראש מחכה לתשובה יניב

02/02/2011 | 23:49 | מאת: מאירקה

יניב שלום, כסוכרתי "ותיק" : הערך של 480 מ"ג סוכר הוא גבוה מאד, לאדם אשר אינו סובל מסוכרת רמת הסוכר התקינה היא בין 70-120 מ"ג, לסוכרתי מעל 180 מ"ג נחשב לגבוה !!

שלום יניב ומאירקה אכן ערך סוכר מעל 400 הוא גבוה ודורש הקפדה יתרה על איזון הסוכר. לגבי המשמעות המיידית של ערך זה- הדבר תלוי בחולה. חולים מסוימים מאד לא מאוזנים ומתרגלים לחיות בערכי סוכר גבוהים לאורך היממה. מצב זה אינו בריא אך דורש בדרך כלל מעקב הדוק ושינוי תרופתי במרפאה. מאידך, חולה הרגיל לערכי סוכר נמוכים ופתאום סובל מערכים גבוהים- עלול לסבול באופן מיידי מסיבוכי מצב זה . בנוסף סוכר גבוה עלול להיות סמן לתהליך אחר המתרחש בגוף- זיהום , התקף לב וכד'. במצבים אלו מומלץ להבדק על ידי רופא בהקדם. המלצתי היא כי אביך יפנה בהקדם לרופא המשפחה שלו ולרופא הסוכרת העוקב אחריו בכדי לשפר את איזון הסוכר ולוודא שאינו סובל ממחלה אחרת.

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול