לוימיר

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

11/01/2011 | 12:34 | מאת: אורנת

אני מטופלת בנובורפיד ובלוימיר, ערכי הסוכר שלי גבוהים לא מאוזנת בכלל. מה תפקידו של הלוימיר? האם לשמור על ערכים קיימים אז אולי זו הסיבה שהערכים לא משתנים . הפסקתי להזריק על דעת עצמי ואיני רואה שנוי לא לטובה ולא לרעה הכל נשאר אותו הדבר. מה לעשות? לוימיר פעמיים ביום בוקר 40 יחידות ובערב 26-28 יחידות. חוץ מזה נובורפיד לפי הצורך. האם להמשיך עם הלוימיר?

שלום אורנת. תפקיד הלבמיר הוא לספק מינון קבוע של אינסולין - רמה בזאלית, עליה מוסיפים זריקות אינסולין מהיר פעולה לפני האוכל. הלבמיר יעיל בהורדת ערך הסוכר בזמן הצום. במידה ואת נזקקת למינונים גבוהים, ניתן לשקול לפעמים החלפת הלבמיר בלנטוס- פעילותם דומה אך יחידה אחת של לנטוס מורידה סוכר בצורה יעילה יותר מלבמיר בחלק מהחולים. בכל מקרה אני ממליץ לך להקפיד על הזריקות שנרשמו לך, להקפיד על דיאטה מתאימה ולהוועץ בכך ברופא הסוכרת שלך.

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול