תחליף לגלוקופאג'

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

03/01/2011 | 15:06 | מאת: עם ישראל חי

אני צורך גלוקופאג' משנת 2002 במינון יומי של 2X850 בנוסף להזרקה יומית של 80 יחידות אינסולין הומולוג מיקס 50. בחודשים האחרונים אני מרגיש בחילה ועצירות יותר תכופים משהיו. שאלתי היא האם יש תחליף לגלוקופאג' שאין לו את אותם תופעות לוואי?

שלום עם ישארל חי יש מגוון תרופות שניתן לתת במקום גלקופג' וקצרה היריעה כאן מלהכיל הסבר מפורט עליהן. מומלץ להוועץ בכך עם רופא הסוכרת שלך. בנוסף בין תכשירי הגלוקפג' קיימים 3 תכשירים הנמכרים. כולם זהים אך לפעמים סוג אחד גורם ליותר תופעות לוואי בטניות מאחר (גלוקופג', גלוקומין, מטפורמין-טבע) . גם על זה כדאי לך להתייעץ עם רופא הסוכרת שלך.

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול