סוכרת 2

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

14/12/2010 | 14:09 | מאת: אקסנה

אני שומעת יותר ויותר על כך שאחרי טיפול בכדורים בסוכרת 2 אחרי תקופה של כמה שנים יהיה צורך להוסיף/להחליף לאינסולין (כל אחד בהתאם למצבו) האם תוכל לאשר זאת? למי זה קורה?

שלום אקסנה אכן ידוע שמחלת הסוכרת מתדרדרת לאורך השנים וחלק גדול מהחולים יזדקקו לטיפול באינסולין במהלך מחלתם. לא ניתן לחזות מראש מי יזדקק לכך, אך בדרך כלל חולים המקפידים על איזון הדוק מצליחים להמנע מכך לאורך זמן. בנוסף , הטיפול התרופתי היום מכוון בין היתר בכדי למנוע את ההתדרדרות במחלה ויתכן שבעתיד חולים לא יאלצו לשנות את הטיפול התרופתי לאורך זמן. במקביל, פותחו בשנים האחרונות תכשירי אינסולין עדינים ויעילים ששינו באופן משמעותי את אופי הטיפול באינסולין. מכאן שהיום אנו יודעים שלאינסולין תכונות מיטיבות מעבר להורדת סוכר, ובמקביל אנו משלבים אותו בטיפול המכוון לשמר את תפקוד הלבלב ולמנוע את התדרדרות המחלה לאורך זמן.

02/01/2011 | 13:22 | מאת: אקסנה

תודה 1. האם באינסולינים עדינים התכוונת לאינסולין כמו לנטוס ודומיו כי קראתי שזאת אופציה טובה בסוכרת 2? (מצרפת את המאמר) 2. אם משלבים את האינסולין בטיפול המכוון לשמר את תפקוד הלבלב-באיזה שלב זה קורה? בהתחלה? http://www.sukeret.co.il/newsite/news2.asp?info_id=68594

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול