פרדוקס??

דיון מתוך פורום  אינסולין - דרכי טיפול

07/12/2010 | 18:52 | מאת: גיל

קראתי שבסוכרת 2 לעתים רבות יש כמות אינסולין גבוהה אולם התפקוד שלו בגוף לקוי ולכן האדם במקרה זה סוכרתי. אם כך הדבר, השואלת הקודמת אולי במצב כזה שאצלה יש תנגודת לאינסולין וכל כמות שתיקח הגוף יתנגד יותר. האם זה הגיוני מה שאני מבין??

שלום גיל אכן בסוכרת מסוג 2יש תנגודת לאינסולין אך לא רק. חלק חשוב בהופעת המחלה הוא כשל הלבלב בהפרשת אינסולין. לאור תנגודת זו, חולי סוכרת מסוג 2 לפעמים נזקקים למינוני אינסולין גבוהים בכדי לאזן את סוכר הדם. אחת הדרכים להפחית מינונים אלו הוא לשלב את הטיפול באינסולין בתרופות המגבירות את רגישות הגוף לאינסולין- לדוגמא מטפורמין (גלוקופג').

מנהל פורום אינסולין - דרכי טיפול